’25-jarige Edammer hoofdrol in Tante Antje-zaak’

Tante Antje niet dood door overvallers.
Foto: RTV NH

Het openbaar ministerie heeft gisteren tien jaar cel geëist tegen Jeffrey A. (25) uit Edam. Volgens het OM is hij verantwoordelijk voor de gewelddadige overval op de bejaarde ‘Tante Antje’ in Alkmaar. 

Tegen de andere verdachte, Rick S. (31) uit Nieuwe Niedorp werd vijf jaar cel geëist.

Hoofdverdachte Jeffrey brak in maart vorig jaar in bij de 88-jarige Tante Antje Apeldoorn, die volgens hem tegen de verwachting in thuis was. Toen ze riep dat hij moest weggaan en naar hem toe kwam, sloeg hij haar tegen de grond. Ze liep ernstig hersenletsel op en overleed zeven maanden later.

Hoewel deskundigen het onderling niet eens zijn over de vraag in hoeverre het hersenletsel een rol speelde bij het overlijden van het slachtoffer, heeft A. zich volgens de aanklaagster door de klappen die hij de bejaarde vrouw gaf, schuldig gemaakt aan poging tot doodslag.

Volgens A. werd hij tot de inbraken gedwongen door zijn drugsleveranciers, die hem zo een schuld lieten inlossen. S. zou daarbij de tussenpersoon zijn geweest, die huizen van veelal oudere mensen uitzocht en mee op voorverkenning ging.

Vandaag gaat het proces verder. De verdediging van de twee voert het woord.

Bron: RTV NH

Reacties

Cookieinstellingen