Vermiste vijftienjarige in prostitutie gebracht

Pooier ontkent.
Foto: PublicDomainPictures

21 maanden cel luidt de eis tegen ‘Kees’ H. (22) , die de vijftienjarige Jenny* de hoer liet spelen in Alkmaar, Den Helder en Amsterdam. Een rechercheur die zich voordeed als klant, redde het weglopertje van haar pooier.

Jenny, kind van gescheiden ouders, verbleef een jaar geleden bij haar vader. Op 30 juni nam ze de kuierlatten. Z bracht een nacht op straat door en vroeg vervolgens via sociale media om een slaapplaats. Ze had de pech dat Steven H. alias Kees reageerde, een Amsterdammer met een plekje in de top 600 van hoofdstedelijke criminelen.

Hot

Met zijn achterneef, de reeds eerder voor mensenhandel opgepakte Don E. en nog een vriendje pikte hij met zijn auto het meisje 1 juli rond 23 uur op bij station Zaandam. Vandaar ging het naar een huis van een maatje, waar Kees seks had met het kind – hij wist haar leeftijd – en vrijwel tegelijkertijd het mailaccount [email protected] aanmaakte.

’s Morgens maakte hij foto’s van Jenny en plakte die in advertenties op seksjobs.nl en kinky.nl. Hij Nam haar mobieltje af, bracht haar voor een paar euro en wat cocaïne onder bij een kennis in Amsterdam en hoefde maar even te wachten, of de klanten meldden zich aan.

Volgens Jenny moest ze het overgrote deel van wat ze verdiende, aan Kees afstaan. Ook volgens een later opgespoorde klant oefende H. een enorme controle op zijn melkkoetje uit; om het half uur moest ze H. rekening en verantwoording afleggen via een gsm die ze van hem altijd bij zich moest hebben.

Gesloten

De politie zag de foto’s en advertenties op de sekssites ook en wist: dit is de als vermist opgegeven Jenny. Er werd een afspraak gemaakt voor een beurt in een kamer in hotel Akersloot. Jenny kwam en daarmee was na een kleine maand de eerste akte van het drama voorbij. Deel twee was minstens zo ellendig voor haar. Zoals ze had gevreesd, belandde ze in een gesloten jeugdinrichting.

Tijdens de zitting op de Haarlemse rechtbank hield H. vol dat hij Julia slechts had willen helpen en geen dwang had toegepast. De officier van justitie hielp hem snel uit de droom: “Dit is seksuele uitbuiting van een minderjarige; zelfs als zij zelf het initiatief had genomen voor de prostitutie, had dat geen enkele invloed op uw strafbaarheid.”

De verdachte zweeg eerder in alle talen, maar wees dit keer Don E. aan als medepleger. De aanklager liet doorschemeren dat E. alsnog wordt vervolgd en dat H.’s criminele winst hem mogelijk wordt afgenomen. Als hij de schadevergoeding van 5330 euro aan Jenny betaalt, gaat de plukze mogelijk niet door, omdat H. dan vermoedelijk een kale kip is waarvan niets te plukken valt.

De uitspraak is op 11 juni.

*Naam gefingeerd om reden van privacy

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen