55+

Warme start verwacht van 13e editie Alkmaarse Plus Wandel4Daagse

Foto: Plus Wandel4Daagse - FB

Hitte, onweer en regen op het programma tijdens Strand- en Duinenroute op eerste dag van Alkmaarse Plus Wandel4Daagse.

De komende 4 dagen staat Alkmaar en omgeving helemaal in het teken van de Plus Wandel4Daagse. Vier dagen lang verschijnen er circa zesduizend deelnemers aan de start voor mooie en gevarieerde routes over afstanden variërend van 8,5 tot zelfs 40 kilometer, waarbij de 25 kilometer het meest populair blijkt met zo’n 1800 deelnemers. Op het ‘Koningsnummer’, de 40 kilometer verschijnen zo’n 500 lopers aan de start. Opvallend is de grote deelname van vrouwen aan Plus Wandel4Daagse. Maar liefst 70% van de deelnemers zijn vrouwen. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers ligt op 59 jaar.

Hoewel de eerste meters pas voor morgen op het programma staan vindt vanavond al de officiële opening plaats op het Waagplein waar, na een openingswoord door wethouder Pieter Dijkman, de deelnemers vanaf 17.00 uur 17.00 hun stempelkaart kunnen ophalen.

Strand- en Duinenroute
Voor woensdag 19 juni staat de eerste etappe, de Strand- en Duinenroute, op het programma met start vanaf Sportcomplex de Meent en passage van o.a. Egmond aan Zee, Camperduin, Schoorl en Bergen. Het ziet ernaar uit dat de lopers al meteen flink op de proef worden gesteld, want met een temperatuur van rond de 26 graden lijkt ’t de warmste dag te worden van deze Wandel4Daagse.  Daarbij kan het ook geen kwaad om regenkleding mee te nemen, want in stevige onweersbui in de middag is niet uitgesloten.

BroekerVeilingroute
Op donderdag 20 juni is de startstreep getrokken bij Sporthal Hoornse Vaart. Van daaruit wordt gelopen met passage van o.a. Oudorp, Oterleek, Hensbroek, Heerhugowaard, Broek op Langedijk en Sint Pancras. Feestelijke hoogtepunten vormen de stempelposten bij Park van Luna in Heerhugowaard en Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk.

Qua weersomstandigheden zal het voor de lopers en loopsters waarschijnlijk wat aangenamer aanvoelen dan een dag eerder. Op donderdag stijgt het kwik door de aanvoer van lucht uit het noorden tot maximaal 22 graden. Daardoor voelt het minder benauwd en broeierig aan. Wel blijft de kans op ‘enkele buien’ reëel.

Heilooërroute
Opnieuw een, zeker sportief gezien, iconische startlocatie op vrijdag 21 juni: het AFAS Stadion, de thuisbasis van AZ. Startlocatie, niet alleen voor de 3e dag van de Wandel4Daagse, maar ook van de 1e dag van de Halve 4Daagse. Deze dag voert de lopers vanaf het AFAS Stadion o.a. langs Alkmaar, Egmond-binnen en Heiloo met als feestelijke hoogtepunt de doorkomst bij de stempelpost bij Landgoed Willibrordus in Heiloo

En wat ’t verwachte weer betreft: het lijkt met de dag gunstiger wandelweer te worden. Op deze officieel 1e dag van de zomer blijft de temperatuur op maximaal 20 graden steken. Ook wordt er nauwelijks tot geen neerslag verwacht. Zich maar gerust: optimale omstandigheden voor een pittige wandeling.

d’Oude Stadroute
Op zaterdag 22 juni, de laatste dag van de Plus Wandel4Daagse, staat traditiegetrouw de d’Oude Stadroute op het programma met passage van Alkmaar centrum, Alkmaar Noord, Geestmerambacht, Warmenhuizen en Koedijk en met als absoluut hoogtepunt van zowel dag 4 als van de hele Wandel4Daagse: de Feestelijke intocht in de binnenstad van Alkmaar (vanaf 11.30 tot 18.00 uur) en op het Waagplein met DJ Bobby E en presentator & zanger Joost de Vries.

Met net zulk weer als op de vrijdag, alleen een paar graadjes warmer, kan het niet anders dan een superfeestelijke zaterdagmiddag worden.

Reportages en live verslag op NH Nieuws en Alkmaar.Nieuws.nl
Vanaf morgen zal Alkmaar.Nieuws.nl regelmatig verslag doen van de Plus Wandel4Daagse. Verder doet mediapartner NH nieuws van woensdag 19 t/m vrijdag 21 juni uitgebreid verslag op radio, TV en online. Op zaterdag 22 juni zendt NH Nieuws de intocht op het Waagplein live uit tussen 13:00 en 15:00 uur

Reacties

Cookieinstellingen