Jungle-time in Adventure Zoo Wildlands Emmen, ‘vlinders in je buik’ #2 van 3

Foto: Charles Duijff

Na een spannende safari waarmee u kennis kon maken in mijn eerste verslag (zie link onderaan) en waarvan u natuurlijk ook zelf kunt genieten wanneer u Adventure Zoo Wildlands in Emmen bezoekt, neem ik u vandaag mee de jungle in. Tijd voor vlinders in uw buik!

Tekst en foto’s Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Wildlands is onderverdeeld in vier ruim opgezette themaparken: Nortica, wereld van de ijzige kou, Serenga, wereld van de hete droogte, Jungola, wereld van de tropische jungle en Animazia, wereld van de jongste avonturiers. Vandaag gaan we naar Jungola.

Entree JungolaDe entree van Jungola verbergt iets mystieks, vindt u niet? Deze natuurlijke mystieke ervaring is het gevoel één te zijn met de natuur tijdens een lange jungle-wandeling. Wie de grote hal van Jungola binnenkomt ,de grootste hal van West Europa, kijkt meteen zijn ogen uit….U wordt omgeven door wat u hierboven ziet en om uw hoofd spelen vlinders in allerlei kleuren. Soms nemen ze plaats op uw arm of schouder. Ik was meteen verliefd op wat ik zag aan vlinderpracht. Nou en bij verliefdheid voel je ook vlinders in je buik toch? Met een beetje geluk rust er even eentje uit en maak je plaatjes zoals hieronder Er zijn veel meer kleuren te bewonderen als het gaat om de vlinders en ook variatie in grootte natuurlijk. Dan valt mijn oog op nog meer moois. Eet meer fruit vrienden!!In de jungle natuurlijk ook kwaaie rakkers…hieronder Sneaky Pete. Gelukkig heeft hij zijn tanden gepoetst zo te zien…Dan ontdek ik een rivier….Ik zou weleens met een boot dieper the jungle in willen. Gaat u mee? Instappen maar….. Voor wie niet van varen houdt kan het ook hogerop zoeken in Jungola! Via een touwbrug, wat dacht u daarvan?Veel meer dieren te zien in de jungle. Speels en brutaal nu en dan. Apenstreken…. Hieronder een halfaapje…Ze worden zo genoemd omdat ze op apen lijken, maar het eigenlijk niet zijn…Apen en halfapen hebben hoogstwaarschijnlijk wel dezelfde voorouders…… In de bomen zijn ze net zo behendig als apensoorten ….en ik heb je voor het eerst ontmoet….daar bij die waterval…daar bij die waterval…daar bij die watervalMaar ik trof er ook echte aapjesIn mijn eerste artikel (link onderaan) beloofde ik u Jumbo….nee niet de supermarkt, maar wel een super groot dier…jawel u raadt het al: Jumbo de olifant. Gelukkig zag ik het ivoor op de plaats waar het hoort….. Waar het olifantenverblijf grenst aan het water kunnen jong en oud de dieren natspuiten, tenminste, wanneer ze op de juiste afstand staan….De jongedame rechts bedient een pomp, waarbij het rond het olifantenverblijf aanwezige water voor het spuiten wordt gebruikt…In het derde artikel over Wildlands nog veel meer !!! Tot binnenkort!

Hieronder de website-link naar het 1e artikel

Love is all around in Adventure Zoo Wildlands Emmen! # 1 van 3

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen