Gezellige- en knusse maanden komen er weer aan

Foto: Charles Duijff

Nu november weer nadert maken steden en dorpen zich op voor de feestmaanden. Feestverlichting wordt in sommige gemeenten al aangebracht en de meeste supermarkten liggen al weken vol kruidnoten en chocoladeletters.

tekst en foto’s Charles Duijff & Pixabay (klik op onderstaande foto’s voor uitvergroting)

Het zal in Alkmaar niet veel anders zijn, ook daar zien de kinderen uit naar Sinterklaas, de Kerstman en worden de kazen opgepoetst voor de kerstboom, zoals in 2018 op het Canadaplein…Maar op donderdag 31 oktober wordt eerst Halloween gevierd. ’t Ziet er allemaal griezelig echt uit dan. Wandelende skeletten, mysterieuze clowns, maar vooral…jawel POMPOENEN (foto Pixabay)Dan is het de 11e van de 11e eerst Sint Maarten. De kinderen gaan met lampionnen de deur langs voor snoep. ‘Nee mevrouw, we willen geen mandarijntje, we willen een Milky way of een Mars!’ ‘Poetsen jullie wel goed jullie tanden kinderen?’ ‘Hoe komt u dan aan dat gebit oma?’ Sint Maarten Sint Maarten…de koeien hebben staarten…. Dikwijls ook geniale eigen muzikale composities trouwens…..Tja Alkmaarders….en dan de goed heilig man…zou de goede Sint nog komen? Ik hoop wel zonder roetveegpieten en met de traditionele hulpen van de bisschop. ‘Kijk, dat is geen hulp van de Sint.  Daar loopt Jan van Dam, die ken ik van de supermarkt. Heee…en daar loopt Agnes. Ook al geen echte zwarte Piet.  Zelfs geen zwarte Agnes…’ Sint ‘WAAG(T)’ zich hieronder voor het gelijknamige plein….. Van de Alkmaarse schoorstenen heeft zij zeker ook kaas gegeten…..Americo krijgt in Alkmaar natuurlijk blokjes ‘schimmel-kaas’Soms al ver voor- maar ook vaak direct na de 5e december worden de huizen en tuinen gedecoreerd met kerstversierselen. Wat een variatie bestaat daar tegenwoordig in! Heel anders dan tijdens de jeugd van Toon Hermans…oordeelt u zelf (hieronder)

Veel mensen dromen ook van een Witte Kerst. Niet zo’n rag dun laagje, maar een lekker dik pak, dat zo heerlijk kraakt onder je laarzen. Natuurijs….De Elfstedentocht niet te vergeten. Voor de vogels is dat een ander verhaal…. Zelf een kerstkaart maken? Daarvoor bestaan in Alkmaar volop mooie lokaties!!!

 

 

Namens de redactie van Nieuws.nl vast veel VOORPRET, een witte Kerst, maar niet teveel winterse ongemakken!

Reacties

Cookieinstellingen