Groet uit Schoorl Run afgelast wegens storm Ciara

Foto: Pixabay

Organisator Le Champion heeft vanmorgen alsnog besloten om de Groet uit Schoorl Run alsnog af te gelasten en vraagt deelnemers vooral niet naar Schoorl af te reizen. Storm Ciara uren eerder dan verwacht.

Gisteravond meldde Le Champion nog dat de Run wel door zou gaan. Wel zou het programma worden vervroegd en tevens zouden de 30 kilometer en de Kidsrun komen te vervallen. Daarmee hoopte men op tijd klaar te zijn met het programma en tevens dat de deelnemers nog voldoende tijd zouden hebben om voor de storm thuis te komen.

Omdat de weersverwachting vannacht echter wijzigde en de storm nu niet aan het eind van de middag, maar al enkele uren eerder wordt verwacht heeft Le Champion moeten besluiten om alsnog het gehele evenement af te blazen. “Na monitoring die wij afgelopen nacht hebben gedaan, hebben we moeten concluderen dat we nu de veiligheid van onze deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en instanties niet meer kunnen garanderen. We vragen een ieder niet af te reizen naar Schoorl. Maandag zullen wij de deelnemers verder informeren”, aldus de organisatie.

Cookieinstellingen