112

Voortvluchtige oplichter na 8 jaar opgepakt en mag nu 1082 dagen dagen ‘zitten’

Foto: politie

Alkmaar – De politie Noord-Holland heeft maandag 11 mei in Alkmaar een 30-jarige man aangehouden die nog 1.082 dagen gevangenisstraf moest uitzitten wegens meerdere oplichtingen, vervalsingen en een diefstal in 2012.

De man wist al die tijd uit handen van de politie te blijven door gebruik te maken van een dubbele identiteit. Bij een politiecontrole identificeerde de man zich met  documenten onder een andere naam. Na het vergelijken van zijn vingerafdrukken werd echter vastgesteld dat hij de veroordeelde man was. De man is ingesloten in het cellencomplex.

De Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie Noord-Holland doet onderzoek naar gebruikmaking van dubbele identiteiten. In deze zaak is gebleken dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst de verblijfsstatus van de man, vanwege zijn veroordelingen, in 2013 heeft ingetrokken. Daarna heeft de man in verschillende landen getracht een visum aan te vragen, wat uiteindelijk heeft geleid tot een verblijfsstatus in Zweden. De man zal in Nederland zijn straf uitzitten. Verwacht wordt dat hij na die tijd wordt uitgewezen naar Zweden.

Cookieinstellingen