Telstar houdt AZ verrassend op 1-1 in oefenduel

ALKMAAR – De generale repetitie voor AZ in aanloop naar de Champions League is in mineur geëindigd. De ploeg van Arne Slot kwam niet verder dan 1-1 tegen Telstar. Benaissa Benamar bracht de Velsenaren kort voor rust op voorsprong, via een strafschop maakte Teun Koopmeiners gelijk.

(bron: NH Nieuws)

Bij AZ ontbraken Fredrik Midtsjø (ziekte) en Calvin Stengs (blessure). De Alkmaarders zouden eigenlijk gisteren oefenen tegen Fortuna Sittard, maar dat duel werd op het laatste moment afgelast. De Limburgers bleken een positief coronageval te hebben. Telstar werd bereid gevonden om als sparringspartner te fungeren.

Het spelbeeld van de oefenwedstrijd was zoals men van tevoren had verwacht. AZ had het meeste balbezit en kreeg kansen via Tijjani Reijnders en Myron Boadu. Desondanks kwam Telstar op voorsprong. Uit een voorzet van testspeler Daniel Adshead kopte Benaissa Benamar de bal achter Marco Bizot.

Spelbeeld ongewijzigd
Na de rust werd ook het meeste gevoetbald op de helft van Telstar. AZ kreeg kansjes via Oussama Idrissi en Wijndal. Een kwartier voor tijd maakte Yael Liesdek ongelukkig hands, Teun Koopmeiners maakte uit de strafschop gelijk.

Komende woensdag spelen de Alkmaarders in de tweede voorronde van de Champions League tegen Viktoria Plzen. De aftrap is om 16.30 uur.