Dit weekend volop te beleven tijdens Open Monumentendag(en) in Alkmaar

Foto: Wim Meijer Fotografie

Dit weekend, zaterdag 12 en zondag 13 september staan in Alkmaar en omgeving weer een heleboel monumentale deuren voor je open. Dé kans om al die (soms verborgen) historische schatten eens van binnen te bekijken.

Op zaterdag 12 september is het Open Monumentendag in Alkmaar centrum, Oudorp en Koedijk en op zondag 13 september in Schermer en De Rijp.

Ook dit jaar is er weer van alles te doen, te beleven en te bewonderen voor jong en oud. Zo is er is een uitgebreid en prikkelend jeugdprogramma met verrassende activiteiten. Het informatiecentrum van Open Monumentendag Alkmaar is, net als andere jaren, ingericht in de Grote Sint Laurenskerk. Stippel je eigen route uit langs tuinen en exposities of langs hofjes. Uiteraard gaan alleen de monumenten open waar je 1,5 meter afstand kunt houden.

Coronaproof activiteiten
Het wordt dus een Open Monumentendag in aangepaste vorm. Niet alle monumenten kunnen open helaas, maar er komen wel extra, coronaproof activiteiten. Denk aan openluchtlezingen en mogelijkheden om via filmpjes (dus digitaal) binnen te kijken in monumenten.

Programma

Reacties