112

Verdachten heling aangehouden na achtervolging in Alkmaar

boordcomputer, een van de vermoedelijk gestolen voorwerpen.
Foto: Politie

Alkmaar – Afgelopen zondagavond heeft de politie drie mannen aangehouden op verdenking van heling. Een vierde verdachte wist te ontkomen.

De politie zag zondagavond om 20.45 uur een auto rijden over de Winkelwaard en wilde deze auto en inzittenden controleren. Toen de politie een stopteken gaf werd dit genegeerd en verhoogde de auto juist de snelheid.

Op de hoek van de Drechterwaard met de de Rijperwaard werd de auto plots tot stilstand gebracht waarna alle vier de inzittenden uit de auto wegrenden. Na achtervolgingen te voet, onder andere door tuinen en door een sloot, werden drie mannen aangehouden. Daarbij heeft de politie gebruik moeten maken van pepperspray. Omwonenden waren de politie behulpzaam met het geven van aanwijzingen over de vluchtroutes die de verdachten gebruikten.

In de auto werden attributen aangetroffen die gebruikt worden bij auto-inbraken en voor het maskeren van een hennepkwekerij. Verder ook nog voorwerpen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

Boordcomputer
Een van de gevonden voorwerpen betreft een boordcomputer, waarschijnlijk afkomstig van een Seat of een andere auto uit de VW-groep (zie foto)

De verdachten, een 21-jarige Alkmaarder, een 28-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats en een 27 jarige man uit Hoogwoud, zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De vierde verdachte is ontkomen.

De politie meldt nog dat bewoners die door de achtervolging schade hebben opgelopen dit kunnen melden bij de politie, tel. 0900-8844.