112

Al 23 vrouwen slachtoffer van Alkmaarse aanrander

ALKMAAR – In totaal hebben al 23 vrouwen zich gemeld bij de politie: zij zijn allemaal aangerand terwijl ze aan het hardlopen of wandelen waren in Alkmaar, vermoedelijk door dezelfde man.

De drie nieuwste slachtoffers meldden zich gisteravond toen het TV-programma Opsporing Verzocht van AVROTROS aandacht besteedde aan deze zaak. De dader is sinds september op drie locaties in Alkmaar actief: de Rekerhout, het Achtergeestpad en de Hertog Aalbrechtweg.

De Hertog Aalbrechtweg is dus de derde locatie waar de aanrander een slachtoffer maakte. Een 26-jarige vrouw werd daar gisteren rond 17.30 bij haar achterwerk gegrepen door een man op een fiets. Dat is wat alle slachtoffers tot nu toe verklaren: ze worden van achteren gegrepen door een man op een fiets. De politie gaat er dan ook vanuit dat het om dezelfde man gaat.

De locatie van het incident vandaag ligt geografisch tussen de Rekerhout en het Achtergeestpad in. De dader was dus wederom op de fiets, in het donker gekleed met een capuchon. Het slachtoffer liep in de richting van station Alkmaar-Noord.

Het merendeel van de vrouwen was aan het hardlopen of wandelen. De politie sluit niet uit dat de man meer (bijna) slachtoffers heeft gemaakt. “We willen er alles aan doen om deze man aan te kunnen houden en hopen dat er informatie binnenkomt waar onze zedenrechercheurs wat mee kunnen”, aldus politiewoordvoerder José van Dijk tegen mediapartner NH Nieuws.

De politie vraagt getuigen zich te melden of videobeelden door te geven.