Tientallen getroffen door grote brand

Brand ijlt voor winkeliers nog steeds na.
Foto: Alkmaar Centraal

Een grote brand in de binnenstad van Alkmaar heeft vanochtend meer dan veertig mensen uit hun woningen verjaagd. Er vielen geen slachtoffers, maar de schade loopt in de miljoenen euro’s.

De brand begon kort na 3 uur op het dakterras van een woning boven schoenenwinkel Waardijk aan de Langestraat. De oorzaak is nog onbekend; maar niet uitgesloten is dat er vuurwerk in het spel is. De bewoners van diverse panden die uit voorzorg moesten worden ontruimd, zijn geƫvacueerd. Zij zijn voorlopig ondergebracht in het Stadskantoor.

Brandweerkorpsen uit Alkmaar en wijde omgeving hebben de grootste moeite met de bluswerkzaamheden. De straten zijn smal, het gaat veelal oudere panden die dicht op elkaar zijn gebouwd. “Het is kruip door, sluip door”, aldus een woordvoerster van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Hoogwerkers zijn ingezet om van bovenaf de uitslaande vlammen te doven.

Voor menig winkelier in de Langestraat is de brand een zeer slecht begin van het nieuwe jaar. ICI Paris XL bijvoorbeeld heeft grote waterschade opgelopen.

 

Reacties

Cookieinstellingen