Center Parcs halverwege ambitieus innovatieprogramma 650 miljoen euro

Center Parcs ligt op schema met haar programma gericht op vernieuwing en uitbreiding van al haar parken in Nederland en andere landen in Europa. Met dit omvangrijke innovatieprogramma, waarin in de afgelopen drie jaar inmiddels 325 miljoen euro is geïnvesteerd, wil Center Parcs haar gasten blijven verrassen en een nieuwe standaard in vakantiebeleving zetten.

Tekst Charles Duijff en Center Parcs, foto’s en film Charles Duijff en Center Parcs (klik op foto’s voor uitvergroting)

Vakantie in eigen land mateloos populair

Mede door de coronaomstandigheden gingen velen in 2020 in eigen land op vakantie. Daarbij ontdekte men hoe mooi Nederland eigenlijk is, en dat ons land beschikt over uitstekende locaties om een zorgeloze vakantie met het gehele gezin door te brengen. Naast goede campings, pensions en hotels weet nagenoeg iedereen van het bestaan van vakantieparken en Center Parcs is marktleider op het gebied van vakantieparken. In Zandvoort bijvoorbeeld…Bewoners van Noord Holland en Kennemerland zijn bevoorrecht met een werkelijk prachtig vernieuwd Center Parcs zo dicht in de buurt. Als redacteur van Nieuws.nl ging ik woensdag 20 januari in Zandvoort een kijkje nemen, ik sprak met manager Alexander Peulen (zie video) en kreeg een rondleiding op het vernieuwde park. Vanwege corona nog nauwelijks bezoekers, maar geniet u vast op deze manier met ons mee….(hieronder manager Alexander Peulen) We hebben alle ruimte om te praten in het parkrestaurant en dat stemt ons beiden vrolijk….Want dat we snel kunnen genieten van deze unieke locatie ligt in ieders verwachting! Weg met corona!!!Gids Beaudine (foto verderop) was al even blij gestemd en nam me mee naar een aantal huisjes en parkfaciliteiten….(Pprachtig vernieuwde inrichting van één van de bijzonder comfortabele huisjes type ‘Beach Chilla’ ) hieronderWaar kinderen slapend alvast hun rijbewijs kunnen halenGids Beaudine. Nee beste vakantiegangers…die boek je er helaas niet bij…Vader en moeder kunnen genieten van een heerlijk bad…, de kids ook trouwens en op deze fraaie badkamer hoef je geen favoriet TV-programma te missen!!“Pap, mam, gaan we straks bowlen?” Alleen door de kleurrijke inrichting scoor je al menige strike….Indoor speelfaciliteiten voor de kids, terwijl de ouders genieten van een consumptie… Natuurlijk ook genieten als het weer even tegen zit… Sommige huisjes hebben een ‘privé speeltuintje’. Het zonnetje scheen niet vandaag, maar wanneer je dit ziet krijg je sowieso een zonnig humeur! Nou ja de zon scheen wel, maar die vervelende wolken zaten ervoor…Keukenprincessen kunnen ook helemaal los gaan. Keuken-prinsesjes ook trouwens. HEEL CENTER PARCS BAKT! Buiten wel met aanwezigheid van Duin, maar geen André helaas…..Ruimer opgezette vakantiewoningen zijn bij Center Parcs zeker ook een optie….Heel gewild, dus die optie zou ik maar snel laten vastleggen!Waar bent u in de buurt? Natuurlijk bij duinen, strand en zee….Romantische zonsondergangen….. Vlakbij ook het circuit (bovenaan de foto) Volgens Max is het vanaf Center Parcs niet Verstappen….MAAR NATUURLIJK!!!! ZWEMMEN KAN OOK! Er is bovendien een mega-glijbaan naar buitenwater…Tropische temperaturen….wat had ik het warm bij het maken van deze fotoLekker frietje scoren? Geen probleem…U kunt niet wachten…ik kan me dat helemaal voorstellen. Mocht u de komende jaren toch een keer naar het buitenland willen….

Komende jaren nieuwe vakantieparken in België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken

Niet alleen met nieuwe parken en door de aanpassing van bestaande parken met luxere en bijzondere nieuwe accommodaties, maar ook met nieuwe vormen van beleving zoals themacottages, nieuwe spectaculaire activiteiten als waterglijbanen en binnenspeelparadijzen. Ook blijft Center Parcs innoveren op het gebied van digitalisering. Alles om het gasten zo comfortabel mogelijk te maken. Center Parcs is nu halverwege met de vernieuwing van bestaande parken en komt de komende jaren met nieuwe parken. Concreet zijn dit Terhills Resort in België, Pütnitz in Duitsland en Les Landes de Gascogne in Lot & Garonne in Frankrijk. Daarnaast is er verdere uitbreiding gepland in Duitsland en in Denemarken.

Center Parcs is marktleider op het gebied van vakantieparken. Deze forse investering beschouwt Center Parcs dan ook als een belangrijke stap om vooruitstrevend te zijn en te blijven in haar sector. De ruim 650 miljoen euro wordt ingezet voor het vernieuwen en uitbreiden van in totaal twintig bestaande parken in Nederland, Frankrijk, België en Duitsland. “Center Parcs wil ook in de komende jaren een nieuwe standaard in de recreatiesector zetten: in beleving, verblijf en samenzijn. Sinds onze oprichting staat de gast bij ons centraal en maken we onvergetelijke herinneringen mogelijk die families en vrienden met elkaar delen. Ook in de komende jaren willen we onze gasten blijven verrassen met nieuwe vormen van beleving en bijzondere innovaties. Dit sluit aan op onze ambitie een nieuwe standaard te zetten in familievakanties. Allemaal om ervoor te zorgen dat onze gasten optimaal en onbezorgd van hun vakantie kunnen genieten en ‘echt even samen’ kunnen zijn”, vertelt Mark Giethoorn, Directeur van Center Parcs Nederland.

Nederlandse parken 

Er wordt de komende jaren geïnvesteerd in zowel bestaande als nieuwe parken in binnen- en buitenland. Sinds 2018 zijn Port Zélande, Limburgse Peel en Park Zandvoort compleet vernieuwd. Zo zijn in Park Zandvoort maar liefst 428 cottages,116 hotelkamers en alle ce ntrale voorzieningen volledig vernieuwd voor meer dan 40 miljoen euro. Verder zijn de Market Dome en het subtropische zwemparadijs Aqua Mundo gerestyled en uitgebreid met nieuwe voorzieningen zoals een vernieuwde Action Factory, met onder meer een splinternieuwe BALUBA indoor speelwereld en een nieuwe wildwaterbaan. De omvangrijke vernieuwing van Port Zélande is ook afgerond, met als resultaat een prachtig gelegen park te midden van het water. De werkzaamheden in De Eemhof en Het Heijderbos zijn nu halverwege. Zo heeft in De Eemhof vorig jaar de eerste duo-racer waterglijbaan van Nederland zijn intrede gedaan, is de Action Factory in een nieuw jasje gestoken en zijn alle buitenspeeltuinen volledig vernieuwd. Eind 2021 zijn ook alle 750 cottages en hotelkamers vernieuwd. Ook in Het Heijderbos wordt binnenkort een begin gemaakt met de bouw van een nieuwe duo-racer glijbaan en ondergaat de Jungle Dome, een unieke tropische indoor speelwereld, een metamorfose. Naast de vernieuwing van 800 cottages is ook de Action Factory hier flink uitgebreid. In De Kempervennen wordt in februari een start gemaakt met de vernieuwing van alle cottages. Tegen het einde van het jaar wordt ook gestart in Het Meerdal en De Huttenheugte.

Andere parken in Europa

In België heeft Center Parcs de deuren geopend van twee volledig gerestylede parken: Park De Haan en Les Ardennes. Ook staat dit jaar de opening op het programma van Terhills Resort, vlakbij Maastricht. Dit park gaat het premium label ‘Resorts by Center Parcs’ voeren. Terhills Resort wordt een high-end vakantiepark met 250 luxe cottages en luxe voorzieningen. Daarnaast is Center Parcs halverwege met de innovatie van Erperheide, in 1983 het eerste Center Parcs park in België. Hier worden alle cottages van een nieuw eigentijds interieur voorzien en wordt de Aqua Mundo uitgebreid met een grootse waterspeeltuin. In Duitsland is de vernieuwing en uitbreiding van Park Nordseeküste voltooid en is ook het bij Nederlandse gasten zeer populaire Park Hochsauerland volledig vernieuwd. Dit park is onder meer uitgebreid met een volledig nieuwe Deep Nature Spa en de Aqua Mundo met een Aquaracer glijbaan. Ook andere parken van Center Parcs in Duitsland zijn of worden vernieuwd.

Nieuwe standaard in beleving en luxe

In verschillende parken heeft Center Parcs in de afgelopen jaren bijzondere accommodaties zoals gethematiseerde cottages geïntroduceerd om de beleving van gasten te vergroten. Een goed voorbeeld zijn de ‘Wellness cottages’ in De Eemhof en de ‘Beach Chilla’s’ in Park Zandvoort In De Eemhof en Het Heijderbos kun je in de nieuwe ‘Avontuur cottages’ in elke kamer een reis rond de wereld maken. In Erperheide (België) en Bispinger Heide (Duitsland) hebben acht ‘Dieren in het bos’ cottages hun intrede gedaan. Elke kamer in de cottage heeft een ander thema. Zo kun je bijvoorbeeld de wereld van vliegende dieren ontdekken.

Het belevingsaanbod wordt daarnaast uitgebreid met onder meer vernieuwde Action Factories, een nieuw klimparadijs in Het Heijderbos en de introductie van het nieuwe winkelconcept Shop & Smile. Daarnaast worden verschillende Market Domes voorzien van volledig nieuwe decoraties en heeft Center Parcs het wellness concept Deep Nature Spa in Duitsland geïntroduceerd. Deep Nature Spa is een hoogwaardig wellness-concept uit Frankrijk met luxe spa en wellness-faciliteiten.

Center Parcs introduceert ook nieuwe ‘Exclusive cottages’. Met dit vierde luxe niveau, hoger dan de bestaande VIP-cottages, zet zij óók de nieuwe standaard in luxe. De rijk uitgeruste design cottages bieden binnen en buiten meer ruimte, met als absoluut toppunt van luxe een eigen wellness badkamer.

Digitalisering en flexibiliteit

Door innovaties op het gebied van het digitaliseren van de ‘customer journey’ wordt geleidelijk het hele proces van het boeken, voorbereiden en beleven van de vakantie nog makkelijker door een digitale interface. Met behulp van de Center Parcs-app kunnen gasten snel en eenvoudig activiteiten en services boeken, een tafeltje reserveren en hun weg op de parkplattegrond vinden. Ook krijgen zij een digitale armband waarmee zij het slot van de cottage en de kluisjes in de Aqua Mundo kunnen openen. In steeds meer parken staat een digitale kiosk, om parkactiviteiten en excursies in de omgeving te boeken. Ook speelt Center Parcs als eerste in de markt in op de vraag naar meer flexibiliteit. Hieraan geeft ze invulling door gasten de mogelijkheid te bieden zelf te kiezen wanneer ze aankomen en hoe lang ze willen blijven.

Nieuwe parken in Europa

Naast het vernieuwen van bestaande parken worden ook geïnvesteerd in de bouw van nieuwe vakantieparken. Naast park Terhills Resort (België) zijn dit Pütnitz, vlakbij Rostock, aan de Baltische Zee in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. In de prachtige streek Lot & Garonne (Frankrijk) wordt Center Parcs Les Landes de Gascogne gebouwd. Daarnaast staat de wordt de bouw van een eerste park van Center Parcs in Denemarken gepland en een verdere uitbreiding in Duitsland.

Over Center Parcs Europe

Center Parcs Europe – Europa’s grootste aanbieder van vakanties – is onderdeel van Pierre et Vacances Center Parcs Group. Al ruim 50 jaar is Center Parcs expert op het gebied van vakanties in de natuur, gedurende het hele jaar. Als grondlegger van de korte vakantie dichtbij huis heeft Center Parcs een nieuwe standaard gezet in de recreatiesector, maar wil haar gasten ook in de toekomst blijven verrassen. Dat doet zij door te blijven innoveren en ook in de komende jaren een nieuwe standaard te zetten: in beleving, verblijf en echt even samenzijn. Center Parcs kenmerkt en onderscheidt zich door talloze activiteiten voor ieder familielid, middenin de natuur. Hieronder het Gran Café…..Proost en Klik hier voor de website  

Cookieinstellingen