AZ lacht, AZ huilt

Foto: Wim Meijer Fotografie

Drie dagen geleden was er nog sprake van grote blijdschap onder de Alkmaarders toen ze Feijenoord in de Kuip met 2-3 versloegen en daarmee weer de aansluiting vonden met de kop van de Eredivisie. Vandaag was het team van de jarige Pascal Jansen echter geen schim van zichzelf.

In een wedstrijd waarin het begrip ‘slordigheid’ van twee kanten met hoofdletters kon worden geschreven, bleek AZ nog net iets slordiger dan de Utrechtenaren, die dat verschil in de 68e minuut verzilverden met een strakke streep in de rechter bovenhoek waar AZ-doelman Bizot geen enkel antwoord had.

Een drievoudige wissel door Pascal Jansen direct na de goal van Sander van de Streek deed het tij niet meer keren. Het was 0-1 en het bleef 0-1, waardoor AZ nu opnieuw een gat moet overbruggen om  in de buurt te komen van Vitesse, PSV en Ajax. Met een beetje pech was ook Feijenoord weer langszij gekomen, ware het niet dat ook de Rotterdammers deze avond een steekje lieten vallen in en tegen Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 3-0 voor de Friezen.

Het verschil met Vitesse is nog steeds 4 punten, omdat de Arnhemmers vanavond in Venlo tegen een 4-1 nederlaag aanliepen door een ontketende Giorgos Giakoumakis die alle vier de doelpunten voor zijn rekening nam. Het gat met PSV, dat gisteren met 2-0 won van Emmen, is nu 6 punten. En als Ajax morgen wint van Willem II dan is kun je zelfs spreken van een kloof tussen AZ en Ajax van maar liefst 10 punten, wat een veilige marge betekent voor het team van Erik ten Hag dat zondag op bezoek komt in het Afas Stadion.

Klik hier voor het wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH nieuws.

Cookieinstellingen