Zo regelt u vervangende thuiszorg voor mensen met dementie

Foto: CC0 - Pixabay

Als mantelzorger draagt u de zorg van iemand anders, bijvoorbeeld u naaste met dementie. Dit doet u met liefde, maar het kan voorkomen dat u na verloop van tijd niet meer in staat bent om de zorg van uw naaste goed uit te voeren. Zuster Jansen kan u daarom helpen en biedt ondersteunende thuiszorg aan, zo ook in Alkmaar.

Wanneer regelt u vervangende zorg?

Mantelzorger zijn is een liefdevolle roeping, maar het kan ook intensief zijn. Wanneer u merkt dat u niet meer aan de (groeiende) zorgvraag van uw naaste kan voldoen, dan is het tijd om hulp in te schakelen. Ook om overbelasting te voorkomen is het belangrijk dat u op tijd aan de bel trekt.

Enkele symptomen waarmee u overbelasting kunt herkennen zijn vermoeidheid, pijn in het lichaam, of duizeligheid. Maar ook psychische klachten, zoals slapeloosheid of piekeren kunnen een teken zijn van overbelasting.

Hoe regelt u vervangende zorg in Alkmaar?

Wanneer u voelt dat u ondersteuning nodig heeft bij het verzorgen van uw dementerende naaste, dan kan Zuster Jansen een uitkomst bieden. Onze thuiszorgorganisatie biedt verschillende mogelijkheden om de zorgtaken van mantelzorgers te verlichten. Onze ondersteuning kan namelijk naar eigen invulling worden ingezet en is op te bouwen van 5-uurs- tot 24-uurs zorg. Zo is de verzorging van uw naasten in goede handen en kunt u even opladen. Maar hoe regelt u dat precies?

Als eerste kunt u contact opnemen met onze organisatie. Tijdens dit eerste gesprek wordt er, samen met een zorgcoördinator, bekeken welke zorg het beste aansluit op de behoeften van de hulpbehoevende. Daarna volgt er een intakegesprek bij de patiënt thuis, waarbij u en de naaste kennis kunnen maken met de vaste verzorgers van het lokale team. Hierbij kunt u nogmaals de zorgbehoeften bespreken, zodat uw naaste niets te kort komt.

Hoe zit het met de kosten?

Bij de inschakeling van particuliere thuiszorgorganisatie, zoals Zuster Jansen, betaalt u een deel van de zorg zelf. Hierbij is het voordeel dat u de zorg geheel naar de wens van de zorgbehoevende kunt invullen. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om een gedeelte van de kosten te financieren, bijvoorbeeld vanuit een Persoonsgebonden budget of met een vergoeding uit de Wet Langdurige Ziektekosten. Wij helpen u graag om te kijken wat er voor u en uw naaste mogelijk is.

Draagt u als mantelzorger de zorg voor iemand anders en wilt u meer weten over de mogelijkheden van particuliere thuiszorg in Alkmaar? Neem contact met onze organisatie op en onze medewerkers helpen u graag verder.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Zuster Jansen B.V.

Cookieinstellingen