Oranjekoorts… het wil nog niet echt lukken!

Of het nu ligt aan corona of aan het feit dat de laatste wedstrijden van het Nederlands Elftal niet echt tot de verbeelding spraken, dat is niet duidelijk. Duidelijk is wel dat, anders dan bij voorgaande WK’s en EK’s waarbij Oranje aantrad, er nu in de wijken nog weinig te merken is van oranjekoorts, een enkele straat uitgezonderd.

Geen Wuppies of andere oranje-gadgets, nauwelijks versierde straten, wel supermarkten die over elkaar heen vallen onder aanvoering van de KNVB die blijkbaar vindt dat het liedje van de Snollebollekes eigenlijk het lijflied is van de Oranjevrouwen, en dus een beetje van de KNVB, en dus niet gebruikt zou mogen worden door die ‘gele supermarkt’.

Ja, als er überhaupt sprake is van Oranjekoorts dan leeft die slechts in de reclamewereld waar al wekenlang de strijd wordt gevoerd om de sympathie (en dus de portemonnee) van de klant. Voor iedere reclamebok geld maar één kleur, en dat is Oranje.Vanavond gaat het EK dus van start met de openingswedstrijd tussen Italië en Turkije. Een wedstrijd met ook al een Nederlands tintje omdat de leiding in handen is van scheidsrechter Danny Makkelie. En zondag gaat ’t voor ons dan écht los wanneer het Nederlands Elftal in de Johan Cruijff ArenA aantreedt tegen  Oekraïne.

Misschien dat een doelpuntrijke EK-start van de mannen van Frank de Boer alsnog het oranjevuur in stad en land kan laten ontbranden waardoor die paar oranjestraten, die we deze week na lang zoeken toch tegenkwamen, alsnog de norm worden voor de komende maand.

Wie overigens komende zondag op de Arenaboulevard in Amsterdam-Zoudoost komt zal constateren dat niet oranje, maar vooral blauw de boventoon voert. Het blauw van Europa.

Hieronder een impressie rond de Johan Cruijff ArenA, klaar voor de aftrap zondag a.s.

Reacties

Cookieinstellingen