Hortus Alkmaar viert 10-jarig bestaan met kunstweek

Foto: Hortus Alkmaar, aangeleverd

Hortus Alkmaar bestaat begin september 10 jaar als zelfstandige tuin. Dit jubileum wordt gevierd met een kunstweek van zaterdag 21 tot en met zondag 29 augustus. Er zijn dan exposities van 16 bekende kunstenaars in de tuin en de kas.

Verdeeld over de hele tuin staan beelden en sculpturen in brons, staal, keramiek en mozaïek van onder anderen Joop Hollanders, Cobi Dierikx, Jan van der Haven, Marianne den Hartog en Bea Smit. Daarnaast tonen cursisten van Artiance Centrum voor de Kunsten in Alkmaar hun werk.

Schilderijen in de kas

In de kas exposeren Pauline Bakker, Roland van den Heuvel, Jan Groenhart, Philip Wiesman en Ron Moret. Het aanbod is zeer gevarieerd. Kunst en natuur blijken al jaren een prachtige combinatie, die door veel bezoekers wordt gewaardeerd.

Twee openluchtconcerten

Tijdens de kunstweek zijn er ook twee openluchtconcerten: op zondagmiddag 22 augustus een optreden van het Gulikers Duo op viool en cello, georganiseerd door IHMS (International Holland Music Sessions) en op zaterdagavond 28 augustus een uitvoering van het bekende werk Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Dit bijzondere concert wordt verzorgd door Peter Elbertse en Esther Doornink op twee marimba’s. De concerten vinden plaats in een tent in de tuin.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen zijn er ook leuke activiteiten: ze kunnen onder begeleiding hun eigen kunstwerkje maken, een speurtocht doen door de tuin en zich laten schminken.

Data: zaterdag 21 t/m zondag 29 augustus 2021

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur, weekend van 12.00 – 17.00 uur

Entree tuin plus exposities: € 5,00 p.p. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Concert IHMS: zondag 22 augustus om 15.00 uur. Kaarten via www.ihms.nl
Concert Canto Ostinato: zaterdag 28 augustus om 20.00 uur. Kaarten via www.hortusalkmaar.nl

Adres: Berenkoog 43, 1822 BH  Alkmaar (Afbeeldingen hieronder aangeleverd door Hortus Alkmaar)

Cookieinstellingen