112

Politie zoekt getuigen mishandeling en beroving jonge vrouwen op Doelenveld in Alkmaar

Foto: Charles Duijff

Alkmaar – Dinsdagavond omstreeks 20.45 uur zijn op het Doelenveld nabij de Lombardsteeg twee jonge vrouwen mishandeld en beroofd door een groep van ongeveer 8 jongeren.

Leden van de groep spraken de vrouwen aan waar ze niet op reageerden. Er werd intimiderend om ze heen gefietst waarbij de zonnebril en telefoon van een hen werd afgepakt. De zonnebril werd expres op de grond gegooid waardoor deze stuk ging. De vrouw pakte de vernieler vast bij de arm. Die reageerde door haar te slaan, waarna een vechtpartij ontstond. De vrouwen zijn geslagen en geschopt. Uiteindelijk zijn twee telefoons weggenomen van de vrouwen.

Er is een summier signalement van een aantal leden van de groep:

  • Jongen 1:  man, 14-15 jaar, ongeveer 1,70 meter lang, donkere huidskleur, slank postuur, kort zwart haar;
  • Jongen 2: man, 14-15 jaar, ongeveer 1,70 meter lang, getinte huidskleur, slank postuur, kort donker haar, wit T-shirt, zwarte bril, op de fiets.
  • Meisje, 16 jaar, ongeveer 1.60 meter, slank postuur, blanke huidskleur, blond golvend haar met highlights, gekleed in rood Adidas shirt.
  • Verder gebruikte een persoon in de groep een turquoise kleurige scooter met een zwarte zitting van het merk Vespa.

De vrouwen hebben aangifte gedaan en hen wordt slachtofferhulp aangeboden. Er is licht letsel ontstaan.

De politie is op zoek naar getuigen en beelden. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de beroving betrokken is dan horen wij dat graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000. Beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip, kunt u uploaden via dit formulier  onder vermelding van 2021187317.

Cookieinstellingen