Climax weekje Van Gaal bij Telstar: 1-0 winst voor Velsenaren tegen Jong AZ

Foto: Dennis Gouda

Door een doelpunt van Glynor Plet heeft Telstar gisteravond gewonnen van koploper van de Keuken Kampioen Divisie Jong AZ. Met bondscoach Louis van Gaal eenmalig op de bank voor het goede doel ‘Spieren voor Spieren’ werd het 1-0 voor de Witte Leeuwen.

(bron: o.a. NH Nieuws / foto’s: Ton van Steijn en Dennis Gouda)

Van Gaal keek vooral zittend, net als de ruim 3.000 toeschouwers, in de dug-out naar de wedstrijd. Hoofdtrainer Andries Jonker had gisteren al aangegeven dat de bondscoach een observerende coach is. Hij zag dat Telstar al binnen tien minuten op voorsprong kwam. Aanvoerder en spits Plet frommelde een voorzet van Rashaan Fernandes binnen.Die voorsprong hielden de Velsenaren daarna vrij simpel vast. Jong AZ bleek niet bij machte om Telstar hun wil op te leggen. De Alkmaarders werden eigenlijk alleen gevaarlijk met schotjes van Yusuf Barasi en Mo Taabouni.

Behalve het sportieve succes voor Telstar was er vooral ook succes voor Spieren voor Spieren, de organisatie waarvoor Louis en Truus van Gaal ambassadeur zijn. Niet alleen een deel van de recette, ook de opbrengst van de training eerder deze week en de loterij, waarbij o.a. de trainingskleding van Louis van Gaal werd verkocht, kwamen ten goede aan de organisatie waarbij gezonde sporters zich inzetten voor sporters met een beperking.

Gisteravond waren, net als afgelopen week tijdens de training, ook weer de fotografen Ton van Steijn en Dennis Gouda aanwezig. Zij maakten ieder een uitgebreide fotoreportage, waarvan enkele foto’s in dit bericht zijn opgenomen.

Klik voor de uitgebreide fotoserie op DENNIS GOUDA en/of TON VAN STEIJN.

 

Reacties