Herfstmarkt bij Hortus Alkmaar

Foto: Hortus Alkmaar - aangeleverd

Op zondag 10 oktober 2021 organiseert Hortus Alkmaar haar jaarlijkse herfstmarkt. In de herfst maakt de natuur zich op voor de winter en dat doen wij mensen eigenlijk ook. Er is die dag een gezellige markt waar van alles te koop is om het behaaglijk en gezellig te maken.

Denk aan vilten sjaals, wollen kussens en omslagdoeken. Maar ook eten en drinken waar je het lekker warm van wordt, zoals soep en wijn. Er zijn ook biologische producten te koop, zoals planten, zaden en honing. Pindakaas en allerlei boerenproducten uit de regio zijn er ook te vinden. Bijzonder dit jaar zijn de kramen met boeken voor kinderen over ‘Dichterbij de bij’, ‘De magie van planten’ en ‘Groene vingers toveren’. Voor volwassenen zijn er boeken over moestuinieren en bijen en planten.Tot slot zijn er lekkere geuren, keramiek en schilderijen te bewonderen en te koop.

Verder zijn er gratis rondleidingen door de tuin onder leiding van deskundige natuurgidsen. Er is een demonstratie herfststukken maken met materialen uit de tuin en bezoekers kunnen gratis deelnemen aan een ecolineworkshop. Alles met het thema herfst.

Kinderen kunnen een kabouterspeurtocht doen en armbandjes maken in wol en cupcakejes versieren. Voor deelname aan de wolworkshop wordt een bijdrage van 2 euro gevraagd. Cupcakejes versieren kost € 1,50.

  • Datum: zondag 10 oktober 2021
  • Tijd: 12.00 – 17.00 uur
  • Adres: Berenkoog 43 (voorheen 37, op industrieterrein De Beverkoog), 1822 BH Alkmaar

Kijk voor het complete programma op www.hortusalkmaar.nl.

Cookieinstellingen