Nacht van de Nacht bij Hortus Alkmaar door ANIMO

Foto: Hortus Alkmaar

Op zaterdag 30 oktober 2021 organiseert ANIMO, de Stichting voor Alkmaarse natuur- en milieuorganisaties, de Nacht van de Nacht in de tuin van Hortus Alkmaar.

In heel Nederland worden op deze dag activiteiten georganiseerd om stil te staan bij het belang van het donker. Bij honderden deelnemende bedrijven en gemeenten gaat het licht uit. Zo vragen de deelnemers aandacht voor het belang van duisternis omdat planten, dieren en mensen afhankelijk zijn van het dag- en nachtritme voor een gezond leefgedrag. Dit ritme wordt nu te vaak verstoord door te veel kunstlicht tijdens de nacht. Het licht van bijvoorbeeld kassen, etalages en lichtreclames kan het slaap- waakritme van mensen en dieren verstoren.

Er is die avond een spannende speurtocht in het donker voor volwassenen en kinderen, met verspreid in de tuin vragen over het belang van donker en de nacht. Na twee weken wordt de winnaar van deze quiz bekend gemaakt en ontvangt deze een leuke prijs. Verder zijn er enkele vleermuiskenners die vleermuizen opzoeken met een batdetector. Bezoekers ervaren het vleermuis spotten en kunnen vragen stellen over deze nachtdieren. Kinderen kunnen zich ook vermaken met knutselplaten en kleurplaten. Na de speurtocht is het goed toeven op het gezellig verlichte terras of in het Kascafé.

  • Datum: zaterdag 30 oktober 2021
  • Tijd: 19.00 – 21.00 uur
  • Adres: Berenkoog 43 (op industrieterrein De Beverkoog), 1822 BH Alkmaar
  • Toegang:  € 2,50,  kinderen tot en met 12 jaar gratis.
  • Aanmelden: [email protected]
  • Kijk voor meer informatie over Nacht van de Nacht op:  www.nachtvandenacht.nl.

Reacties

Cookieinstellingen