Sinterklaas is zijn koffers al aan ’t pakken

Foto: Wim Meijer Fotografie

Intocht Alkmaar: Hij komt, hij komt… maar wel op een andere plek en via een andere route dan gebruikelijk in voorgaande jaren.

Zaterdag 13 november is het zover, dan komt Sinterklaas met zijn hele gevolg naar Alkmaar! Maar let op: de route is wel anders! Sinterklaas komt aanvaren vanaf de vlotbrug van Koedijk, dan moeten er wel 5 bruggen voor dit hoge bezoek open om uiteindelijk bij de Voormeer aan te komen. Daar zal ca. 13.45 uur aan de kade de boot aanleggen en komt Sinterklaas met de Burgemeester en zijn vrolijke Pieten aan.

Zijn paard staat dan al te trappelen op de Vondelstraat. Als Sinterklaas op zijn paard zit, begint de stoet om 14.00 uur aan het begin van de Limmerhoek/Laat.

Geen podium
Er is dit jaar geen podium, dit vanwege het doorloop evenement, vandaag dat er een gezellige optocht is georganiseerd met veel muziek en vergeet niet onze geweldige Acrobaten Pieten die er een mooi spectaculair feest van maken. De stoet gaat via de Laat, Koorstraat, Langestraat, Mient over het Waagplein door de Marktstraat naar het kanaal!

De Mare
Daar neemt Sint afscheid van zijn Paard en loopt hij samen met Burgemeester Schouten en alle Pieten over de Ringersbrug via het Ringersplein naar de bussen, die klaar staan om de groep naar de kinderen in de MARE te brengen.

In de Mare komt de Sint ook aan de andere kant aan om 15.00 uur! Dit jaar arriveert de hele feestelijke club aan de kant van Xenos! Al dansend en zingend loopt de Sint samen met de Burgemeester door het hele winkelcentrum! Hij verwelkomd de kinderen persoonlijk en kan met de aanwezige microfoon tegen iedereen praten! En natuurlijk kunnen de kinderen voor de Sint zingen.

Hoefplan
De bus staat weer klaar bij de Hema om Sinterklaas en de Burgemeester samen met de bands en acrobaten Pieten weer door te brengen naar het Hoefplan! Daar is het gezelschap te verwachten rond 16.15 uur en ook daar hoopt de Sint dat er veel kinderen zijn die hem welkom heten! Samen met de Burgemeester maakt de Sint een praatje met de de kinderen en hoopt dat ze ook in het Hoefplan veel liedjes voor hem zingen!

Na het Hoefplan neemt de Burgemeester afscheid van Sinterklaas en alle Pieten! Sinterklaas gaat snel een hapje eten om s’avonds de kinderen te kunnen verrassen met mooie cadeautjes in hun schoen.

Pietenhuis in de Grote Kerk
Sinterklaas zal ook nog te zien zijn in het Pietenhuis in de Grote Kerk vanaf 21 november. In de grote bus bij de Grote Kerk kan je je tekening en wensen stoppen.

Reacties

Cookieinstellingen