Turners Saturna actief tijdens Wedstrijdweekend Heren Turnen in Alkmaar

Foto:

Afgelopen weekend organiseerde turnvereniging Saturna samen met de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiekunie) een turnwedstrijd in sportcomplex De Meent in Alkmaar.

Op zaterdag turnden 48 teams om zich te kwalificeren voor de volgende ronde richting het NK Teams. En op zondag turnden 25 teams hun najaarscompetitie voor district Midwest. Op beide dagen kwamen ook teams van Saturna in actie.

Op zaterdag stond Saturna op het podium met een bronzen plak voor team niveau 4 (Stef, Denzel, Stijn, Tijs en Tim). Zondag was ook meer dan succesvol met een gouden plak voor team Pupil B (Ziggy, Hidde, Wisse, Niels en Bruno) en een gouden plak voor team Bovenbouw B+C (Taiy, Timothy en Sander Jan). Helaas was team Instap A (Djem, Levi, Sam, Tim en Vigo) niet compleet als gevolg van corona.
Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen waren alleen ‘rij-ouders’ welkom op de tribune. Maar mede dankzij de inzet van 90 vrijwilligers uit turnvereniging Saturna, de juryleden en medewerkers van de KNGU kon iedereen toch terugkijken op een mooi wedstrijdweekend.

Op 9 en 10 april 2022 organiseert Saturna weer een landelijke turnwedstrijd. Dan komen de damesturnsters naar Alkmaar voor het NK teams en de halve finale NK individueel. En hopelijk dan weer met publiek.

Reacties

Cookieinstellingen