Nu ook Nieuwjaarsduik Egmond aan Zee afgelast

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het komt niet helemaal als een verrassing, de nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee is ook afgelast. Begin deze maand werd al bekend dat vanwege de coronamaatregelen de nieuwjaarsduik in Zandvoort als die in Bloemendaal aan Zee zijn afgelast. Voor het tweede jaar op rij wordt er niet gedoken in de zee op 1 januari.

(bron: NH Nieuws)

“Het had ons geniaal geleken als het bij ons wel was doorgegaan”, vertelt organisator Hidde van der Pol aan mediapartner NH Nieuws. “Dan hadden wij dit jaar de grootste geweest.” Gisteravond gooide demissionair premier Mark Rutte heel Nederland weer op slot. Dus ook geen evenementen tot en met 14 januari 2022.

Van der Pol baalt: “Na de persconferentie van afgelopen dinsdag was er nog een kleine kans. We hadden een goed gesprek gevoerd met de burgemeester en we zouden woensdag uitsluitsel krijgen. Dat hoeft nu niet, dat heeft Rutte nu gedaan.”

Mensen die toch een duik in de zee willen gaan nemen, worden gewaarschuwd. “Er zullen die dag namelijk geen hulpdiensten op het strand aanwezig zijn, dus duik niet in zee”, aldus Van der Pol.

Reacties

Cookieinstellingen