Coronacijfers: aantal besmettingen Alkmaar en omstreken licht gestegen, 7 mensen overleden

Foto: Wim Meijer Fotografie

In Alkmaar en omstreken zijn afgelopen week 1.940 mensen positief getest op het coronavirus. Dit is een lichte stijging ten opzichte van vorige week, toen was bij 1.856 mensen corona geconstateerd. Zeven positief geteste mensen uit de regio overleden afgelopen week. Zij kwamen uit Castricum, Heiloo, Langedijk en Heerhugowaard.

(bron: NH nieuws)

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

In Langedijk zijn in de afgelopen week verhoudingsgewijs de meeste mensen positief getest. Per honderdduizend inwoners kregen zo’n 809 mensen te horen dat ze besmet waren. In de praktijk komt het er op neer dat 228 Langedijkers positief zijn getest op het virus.

Op de tweede plek van gemeenten met de meest geregistreerde besmettingen per 100.000 inwoners staat Alkmaar. Hier zijn per honderdduizend inwoners zo’n 784 mensen positief getest. Omdat de gemeente meer dan honderdduizend inwoners telt, zijn in de praktijk 859 Alkmaarders positief getest op het virus.

Castricum is de gemeente met de minste (geregistreerde) besmettingen per honderdduizend inwoners. Per honderdduizend inwoners zijn daar zo’n 419 mensen positief getest. Omdat de gemeente nog geen veertigduizend inwoners telt, zijn er in de praktijk 151 Castricummers positief getest op het virus.

Noordwest
Het Noordwest Ziekenhuis meldt dat er in Alkmaar vandaag veertig coronapatiƫnten worden verpleegd. Dat zijn er twee minder dan afgelopen dinsdag. Zeven van hen liggen op de intensive care, 33 in de kliniek.

Reacties

Cookieinstellingen