Nu ook subsidie energiebesparing beschikbaar voor huurders

Foto: Pixabay

ALKMAAR – Inwoners van de gemeente Alkmaar kunnen opnieuw subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Via de RREW-subsidieregeling kunnen ruim 3000 woningeigenaren en 5000 huurders voor € 80,- aan energiebesparende producten bestellen. U moet hier denken aan ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie.

‘’Fantastisch dat woningeigenaren én huurders in de gemeente Alkmaar gebruik kunnen maken van deze vergoeding voor energiebesparende producten. Iedereen heeft nu de kans om de eerste duurzame stappen te zetten. Op naar een duurzame en schone gemeente”, aldus wethouder Duurzaamheid Robert Te Beest.

Vervolg op € 70,- waardebon
De RREW-subsidieregeling is een vervolg op de RRE-subsidieregeling. De RRE-subsidieregeling was een waardebon € 70,- en was alleen bestemd voor woningeigenaren. Woningeigenaren die gebruik hebben gemaakt van deze RRE-subsidieregeling mogen nu ook gebruikmaken van de nieuwe RREW- subsidieregeling.

Zo vraag je de vergoeding aan
Er zijn twee opties om gebruik te maken van de vergoeding: bestellen via de webshop rrew.jouwbespaarbon.nl. Er is geen code nodig. Het invullen van het huisadres is voldoende.

De andere optie is vergoeding aanvragen via www.duurzaambouwloket.nl/rrew-alkmaar. Bewoners mogen het product al indienen als het gekocht is na 1 juni 2021. De RREW-subsidieregeling is beschikbaar tot en met 31 juli 2022.

Gratis en onafhankelijk advies nodig?
Het DuurzaamBouwloket beantwoordt vragen over de subsidieregeling, energiebesparende producten en duurzaam wonen. Kom in contact met een energiecoach voor persoonlijke en simpele tips die passen bij uw huis via www.duurzaambouwloket.nl/energiecoaches-in-alkmaar.

Heeft u interesse in grotere maatregelen, zoals duurzaam verwarmen of isoleren? Dan kan een duurzaam adviseur een persoonlijk stappenplan maken. Kijk voor meer informatie op www.duurzaambouwloket.nl/adviesgesprek-alkmaar.

Global Goals
Gemeente Alkmaar is een Global Goals-gemeente. Dat betekent dat wij bijdragen aan de 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen. De RREW- subsidieregeling sluit aan bij doel 7: verzeker toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame- en moderne energie. Kijk voor meer informatie op www.globalgoalsalkmaar.nl.

Ga voor meer informatie over RREW- subsidieregeling naar www.duurzaambouwloket.nl/rrew-alkmaar, mail met [email protected] of bel met 072 743 39 56.

Cookieinstellingen