In regio Alkmaar 3.336 mensen positief getest op corona, ruim verdubbeling in twee weken

Foto: Veiligheidsregio Kennemerland

In Alkmaar en omstreken zijn afgelopen week  mensen positief getest op het coronavirus. Dit is bijna tweeënhalf keer zoveel als twee weken geleden, toen werden er 1.119 mensen positief getest. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die mediapartner NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

Twee mensen uit Heerhugowaard werden afgelopen week in het ziekenhuis opgenomen met een coronabesmetting.

In Bergen zijn in de afgelopen week verhoudingsgewijs de meeste mensen positief getest. Per honderdduizend inwoners kregen zo’n 1.477 mensen te horen dat ze besmet waren. In de praktijk komt het er op neer dat 441 mensen uit Bergen positief zijn getest op het virus.

Alkmaar staat op de tweede plek van gemeenten met de meest geregistreerde besmettingen per honderdduizend inwoners. Hier zijn per honderdduizend inwoners zo’n 1.209 mensen positief getest. Omdat de gemeente meer dan honderdduizend inwoners telt, zijn in de praktijk 1.324 Alkmaarders positief getest op het virus.

Heerhugowaard heeft de minste (geregistreerde) besmettingen per honderdduizend inwoners. Per honderdduizend Heerhugowaarders zijn zo’n 1005 mensen positief getest. Omdat de stad nog geen zestigduizend inwoners telt, zijn in de praktijk 579 Heerhugowaarders positief getest op het virus.

Reacties

Cookieinstellingen