Stedelijk Museum Alkmaar sluit deuren na tweede waarschuwing van handhavers

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het Stedelijk Museum was vandaag geopend als ‘sportschool’ om te demonstreren tegen de langere sluiting van de cultuursector. Om een boete te voorkomen, besloot de directeur na twee waarschuwingen  het museum te sluiten. Ook theater De Vest opende uit protest, maar moest de actie na een half uur stoppen.

(bron: NH Nieuws)

Vlak na de opening kreeg het Stedelijk Museum een eerste waarschuwing van de gemeente en kort daarop volgde de tweede waarschuwing.

Een derde waarschuwing betekent een geldboete voor het museum en dus besloot directeur Patrick van Mil de deuren te sluiten.

In het museum konden belangstellenden een sportles volgen van theatermakers. Een mondkapje en geldige QR-code waren verplicht om naar binnen te komen. Drukte bleef uit.

Theater De Vest
Ook theater De Vest brak ‘Kapsalon Theater’, een landelijk initiatief van Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge, vervroegd af.

In de Grote Zaal zouden vanaf 14.00 uur cabaretier Luuk Ransijn, cabaretier Lonneke Dort en gitarist Mart Hillen optreden. De actie werd binnen een half uur al stilgelegd na een waarschuwing van handhaving.

Cookieinstellingen