Gezondheidsmarkt bij Hortus Alkmaar

Foto: Aangeleverd

Op zondag 12 juni organiseert Hortus Alkmaar de jaarlijkse Gezondheidsmarkt in de tuin aan de Berenkoog in Alkmaar.

In deze tijd van onzekerheid met de oorlog in Oekraïne en corona nog niet helemaal achter de rug, is het belangrijk om goed voor je jezelf te zorgen. In fysiek en psychisch opzicht. Er is die dag in onze tuin dan ook een breed palet van producten en informatie over gezondheid en een gezonde levensstijl.

Er staan kraampjes met bijvoorbeeld etherische oliën, edelstenen, voedingssupplementen, biologische (kruiden)thee en CBD-olie. Ook zijn Hortus-hortusproducten, Hortus-honing, Hortus Tripel en Hortus Selection wijnen verkrijgbaar. Gratis lezingen over onderwerpen als ‘de kracht van gedachten’, ‘een gezonde leefstijl’ en ‘omgaan met overprikkeling’, stimuleren de geest. Tevens worden gratis yogaworkshops voor volwassen en voor kinderen aangeboden. Massages zijn er voor kinderen en volwassenen.

In het gezellige Kascafé en op het sfeervolle terras kunnen bezoekers genieten van o.a. biologische koffie, (verse kruiden)thee, sappen en smoothies. Of van een lekkere appeltaart of tosti tegen de trek.

Gasten kunnen relaxed struinen door o.a. het duinlandschap, het Amerikaanse bos, de moestuin en het verfplantenperk. Het is ook zeker de moeite waard de bijzondere ‘vissenflat’ in de vijver en te bekijken. Geluksvogels kunnen ijsvogels spotten vanuit de IJsvogelhut.

Superleuk voor kinderen én volwassenen! Kinderen kunnen zich laten schminken, een cupcakeje versieren of een speurtocht door de tuin doen. Ook interessant voor hen zijn de educatieve elementen over bodem- en waterdiertjes en het bijenhotel.

  • Datum: zondag 12 juni 2021
  • Tijd: 12.00 – 17.00 uur
  • Adres: Berenkoog 43, 1822 BH Alkmaar
  • Toegang: volwassenen € 5,-, kinderen van 13 t/m 18 jaar € 2,50.
  • Kinderen tot en met 12 jaar gratis.
  • Info: www.hortusalkmaar.nl.

Cookieinstellingen