Alkmaarse Wandel4daagse na twee jaar weer van start

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vanmorgen is in en rond de Grote kerk in Alkmaar de 14e editie van start gegaan van de Alkmaarse Wandel4daagse. In totaal gaan er deze ochtend 2400 wandelaars van start, verspreid over diverse afstanden, variërend van 8,5 tot 40 kilometer.

Vrijdag, op de 3e dag komen daar nog 1200 lopers bij die zich hebben ingeschreven voor de 2 dagen durende editie.

Het is de eerste keer sinds 2019 dat de Alkmaarse Wandel4daagse weer wordt gelopen. Toen waren het nog zo’n zesduizend lopers die deelnamen. Het is duidelijk dat ook de wandelevenementen, na de twee jaar coronapauze, weer even opnieuw ontdekt moeten worden, hoewel de organisatie met de in totaal 3600 deelnemers zeker niet ontevreden is.

Voor de lopers zijn de vooruitzichten voor de komende vier dagen in ieder geval uitzonderlijk goed. Zelfs de eerste lopers die zich vanmorgen om 06.30 uur in beweging zetten na de doordringende slag op de gong, konden al genieten van de eerste zonnestralen. En die zon wordt een blijvertje. Vandaag, op de route naar Bergen, is de verwachting dat de zon ongehinderd z;n werk kan doen en de temperaturen oplopen tot rond de 25 graden.De komende dagen wordt het alleen nog maar warmer. Reden voor de organisatie om er ook bij de lopers op aan te dringen onderweg goed (doch niet te veel) te drinken en ook voldoende te eten. Daarbij wordt ook het dragen van petjes aangeraden.

Eerste foto-impressie Alkmaarse Wandel4daagse
NieuwsNL-redacteur Wim Meijer was vanmorgen al vroeg aanwezig bij de start en liep meteen de eerste kilometers zelf mee. Hieronder een kleine foto-impressie van de eerste momenten van wat vier dagen wandelplezier wordt.

Cookieinstellingen