Gastvrouw Fabienne Bakker wint goud op Skills The Finals

Foto: Nova College

Fabienne Bakker uit Alkmaar, student Gastvrouw op het Nova College in Haarlem, is nationaal kampioen geworden op de mbo vakwedstrijden Skills The Finals van 15-17 maart in Zwolle. Rik Schellevis en Kevin Schipper, studenten Nova College Techniek in Beverwijk bij Installatiewerk Noord-Holland, wonnen respectievelijk zilver en brons voor het onderdeel Sanitaire en verwarmingstechnicus.

Skills Heroes

Als onderdeel van het excellentieprogramma van het Nova College deden 10 Novastudenten mee aan de nationale vakwedstrijden van Skills Heroes. Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor het mbo in Nederland. Uit de Nederlandse kampioenen worden de deelnemers, na een intensief trainingstraject, voor EuroSkills 2018 in Budapest geselecteerd. Deze kampioenschappen vinden plaats in september 2018. Aan Skills Heroes deden totaal 650 mbo-studenten uit het hele land mee.

Fabienne, ook winnares van de Bokkedoorns Award 2017, werkt bij leerbedrijf Ciel Bleu in Amsterdam. Ze heeft voor de wedstrijd veel geoefend in de tafelbereidingen en drankenkennis. Tijdens Skills The Finals nam ze het op tegen 7 andere deelnemers. Ze heeft lunch geserveerd aan gasten, ze heeft wijnen geschonken, geproefd en smaakprofielen gemaakt. Daarnaast heeft ze bijvoorbeeld aan tafel stroganoffsaus klaargemaakt en vis gefileerd. Op dit moment is ze in België, waar ze aan een internationale wedstrijd meedoet om kennis te maken met het internationale niveau, zodat ze, als ze naar de Euroskills gaat, ervaring heeft op internationaal niveau.

WorldSkills Netherlands

De organisatie van Skills The Finals is in handen van WorldSkills Netherlands. WorldSkills Netherlands heeft als doel om het (v)mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven. Alle uitslagen van Skills The Finals zijn te vinden via www.uitslagen.skillsthefinals.nl  en meer informatie over Skills Heroes staat op www.skillsheroes.nl.

Reacties

Cookieinstellingen