Wandel4daagse Alkmaar eindigt met finishfeest op Waagplein

Foto: Wim Meijer Fotografie

De 14e Wandel4daagse van Alkmaar is gisteren geëindigd op het Waagplein waar bijna al de 3600 deelnemers aan het loopevenement, over de finishlijn kwamen. Dit, na eerst uit handen van de Kaasmeisjes en Burgemeester Anja Schouten, een zonnebloem in ontvangst te hebben genomen.

De rode loper en de boog op het Waag vormde de apotheose van vier dagen loopplezier, maar nu en dan toch ook afzien voor al die deelnemers die vooral de laatste twee dagen te dealen hadden met behoorlijk warme omstandigheden.

Vooral op de vrijdag schoten de temperaturen fors omhoog, maar het toeval wilde dat juist op die dag de route voerde langs veel schaduwrijke plekken, door Heiloo, Limmen en de Egmonden.Op de laatste dag was het weliswaar warm, maar minder warm dan werd gevreesd. Daarbij had de organisatie nog gezorgd voor een extra waterpost zodat de deelnemers in ieder geval voldoende zouden drinken.

Het mocht gisteren dan de dag zijn van de finish, toch moesten er ook nu nog de nodige kilometers worden gelopen, dit keer een groot stuk langs het Noordhollandsch Kanaal, het Recreatiegebied Geestmerambacht en Het Rijk der Duizend Eilanden om vervolgens via een aantal woonwijken de laatste kilometers in het centrum van Alkmaar af te leggen.Vanaf de Mient was de ‘rode loper’ uitgelegd waarover de deelnemers hun laatste honderden meters konden afleggen naar de finishlijnop het Waagplein , onder toejuichingen van de vele honderden toeschouwers. Het Waagplein zelf groeide uit tot één grote feestlocatie met artiesten en deejays, en een burgemeester Anja Schouten die samen met de kaasmeisjes urenlang de finishers enthousiast begroette, zonnebloemen uitdeelde en mee-poseerde voor talloze selfies.Le Champion, organisator van het evenement, kan terugkijken op een supergeslaagde Wandel4daagse. Een 4daagse die dit jaar helaas ‘geen naam mocht hebben’. De voorgaande edities was Plus-magazine de naamgever van de Alkmaarse Wandel4daagse. Dat betekent dat men nog op zoek is naar een nieuwe naamgever/hoofdsponsor. Overigens werd het evenement toch mogelijk dankzij sponsoring door de Provincie Noord-Holland, Eneco, Hotel Zuiderduin, Alkmaars Bolwerk, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Grote kerk Alkmaar en NH Nieuws.Dit jaar, zeg maar de eerste na-corona-editie, telde het evenement in totaal 3600 deelnemers. In eerdere edities lag dat aantal rond de zesduizend. Le Champion heeft er echter alle vertrouwen in dat, naarmate corona verder achter ons ligt, in komende jaren dat aantal weer zal toenemen.

In het finishgebied op het Waagplein was gisteren ook NieuwsNL-redacteur Wim Meijer aanwezig. Hij maakte een uitgebreide fotoserie van al die blije gezichten. Hieronder een kleine selectie.

Klik HIER voor de complete fotoserie met ruim 200 foto’s. Alle kans dat ook jij erop staat!

Cookieinstellingen