Herfstmarkt bij Hortus Alkmaar

Foto: Hortus Alkmaar

ALKMAAR – Op zondag 9 oktober organiseert Hortus Alkmaar haar jaarlijkse herfstmarkt. In de herfst maakt de natuur zich op voor de winter en dat doen wij mensen eigenlijk ook. Op deze gezellige markt is dan ook van alles te koop  om het behaaglijk en gezellig te maken. Denk aan vilten sjaals, wollen kussens en omslagdoeken. Maar ook eten en drinken waar je het lekker warm van wordt, zoals soep en wijn. Tot slot zijn er  sieraden en keramiek te koop.

Gratis toegang voor een straattegel
Met het inleveren van een straattegel bij de ingang, krijgen bezoekers 1 gratis entree per gezin. Dit is een actie van het project Steenbreek (onderdeel van Hortus Alkmaar) om bezoekers te stimuleren zoveel mogelijk te vergroenen.

Gratis rondleidingen en presentaties
Onder leiding van deskundige natuurgidsen, zijn er gratis rondleidingen door de tuin. Een tuinexpert geeft een presentatie hoe je je tuin het best winterklaar kunt maken. Er is ook een workshop over het oogsten en schonen van zaden. In de herfst is dat een van de hoofdactiviteiten bij Hortus Alkmaar.

Kinderen kunnen zich laten schminken of een speurtocht doen in de tuin. De kleintjes kunnen het Kabouterpad lopen. Met zaden kunnen ze een mooi herfstknutselwerk maken.

  • Datum: zondag 9 oktober 2022
  • Tijd: 12.00 – 17.00 uur
  • Adres: Berenkoog 43 (op industrieterrein De Beverkoog), 1822 BH Alkmaar
  • Entree: € 5,- voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar gratis, kinderen 13 t/m 18 jaar € 2,50.
Cookieinstellingen