AZ koploper Eredivisie

ALKMAAR / GRONINGEN – Door een ruime winst (1-4) op FC Groningen heeft AZ gisteravond de koppositie in de Eredivisie overgenomen van PSV. De Brabanders hadden eerder op de avond een flinke oorwassing gekregen van FC Cambuur (3-0) terwijl Ajax bij Go Ahead Eagles niet verder kwam dan 1-1.

Het feestje voor de Alkmaars werd al na drie minuten ingeleid door een doelpunt van Dani de Wit. Al een kwartier later verdubbelde Jesper Karlsson de score.

De gedachte dat het voor de ploeg van Pascal Jansen een makkelijke avond zou worden werd echter vlak voor de rust vestoord door de aansluitingstreffer van Ricardo Pepi, die vanuit zittende positie de bal toch nog achter Hobie Verhulst wist te tikken.

In de tweede helft ontstonden er een het eerste kwartier over en weer kansen en mocht FC Groningen nog denken aan een goed resultaat. In de 62e minuut maakte Milos Kerkez echter een einde aan die illusie door de 1-3 op het scorebord te toveren toen hij op aangeven van Tijjani Reijnders oog in oog kwam met doelman Michael Verrips en de bal links naast hem in het doel plaatste.

Vijf minuten voor tijd was het Mayckel Lahdo die het feestje voor AZ compleet maakte met 1-4.

Na gisteravond staat AZ dus op de eerste plaats van de Eredivisie met 20 punten uit 8 wedstrijden, op één punt gevolgd door Ajax. Op één punt achter Ajax volgt dan PSV, dat vandaag nog kan terugvallen naar plaats 4 als Feijenoord in Nijmegen weet te winnen van  NEC. In dat geval komt Feijenoord naast Ajax.

Klik hier voor het wedstrijdverslag van mediapartner NH Nieuws.