Gluren bij de Duurzame Buren in regio Alkmaar

Deelnemers aan editie 2021
Deelnemers aan editie 2021
Foto: Gemeente Alkmaar

Regio Alkmaar (Alkmaar, Castricum, Bergen en heiloo)  organiseert in de week van 24 tot en met 27 oktober 2022 een digitale tour langs duurzame huizen. Tijdens de tweede editie van dit unieke evenement kijken inwoners mee binnen bij 4 mensen die hun huis recent hebben verduurzaamd.

Met een vooraf opgenomen rondleiding en een live vragenuurtje worden de kijkers meegenomen door de woningen. Huiseigenaren delen tips, ervaringen en dilemma’s. Er is ook ruimte om vragen te stellen aan de bewoners of aan een onafhankelijk energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket.

Unieke oplossingen
De deelnemende woningen zijn divers. Deelnemers aan het evenement kunnen binnenkijken bij bewoners in een vrij nieuwe vrijstaande woning uit 2000 waarbij veel voorzieningen bij de bouw zijn aangebracht, maar ook bij rijtjeshuizen die volledig zijn verbouwd tot nul-op-de-meter, gasloze woningen. Niet alleen maatregelen als warmtepompen, isolatie en zonnepanelen komen voorbij maar ook unieke oplossingen zoals warmteterugwinning, een zonneboiler en infraroodpanelen. De rondleidingen worden verzorgd door de ‘groene reporter’ Raoul Santibañez.Programma
Kijk op www.duurzaambouwloket.nl/gluren-alkmaar voor meer informatie en om je aan te melden voor de livestream.

Gluren bij duurzame buren is een initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Reacties

Cookieinstellingen