Open dag bij Stichting Zwerfdier afgelast door uitbreken niesziekte

Foto: B. de Mol

ALKMAAR – Op zondag 16 oktober zou  Stichting Zwerfdier haar deuren openen voor de jaarlijkse Open Dag. Door het uitbreken van niesziekte in de asielkamers en de toename van het aantal coronabesmettingen onder de vrijwilligers is echter besloten om de Open Dag af te gelasten.

Er wordt nu gekeken om mogelijk later in het jaar alsnog een Open Dag te organiseren. Uiteraard wordt dat dan ruim van tevoren weer aangekondigd.

Ondanks het vervallen van de Open Dag toch nieuwsgierig geworden naar Stichting Zwerfdier? Neem dan een kijkje op www.stichtingzwerfdier.nl  Daar is veel informatie te vinden over de stichting en de katten. Een aantal van hen kan men ook live volgen via de webcam.

Over Stichting Zwerfdier
Stichting Zwerfdier is een kattenopvangcentrum, dat katten uit Alkmaar en de regio opvangt. Deze katten krijgen indien nodig medische zorg en wij zoeken voor hen een nieuwe vaste woonplek. Naast de reguliere kamers is er een speciaal verblijf voor katten die niet of nauwelijks meer herplaatst kunnen worden door medische- en/of sociale problemen. Dit adoptieverblijf beschikt over een grote overdekte tuin, waar de bewoners meer ruimte tot hun beschikking hebben en waar sommigen de rest van hun leven blijven wonen. De katten uit dit verblijf kunnen financieel ondersteund worden via het Adoptieplan. Verder is in het pand pension Felis gehuisvest, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de zwerfkatten. In het pand is tevens een winkel met kattenbenodigdheden en leuke kattencadeautjes, een dierenartsruimte, een ziekenboeg en een quarantaineruimte. De Stichting draait voornamelijk op vrijwilligers en voor de financiën is zij afhankelijk van onder meer de jaarlijkse collecte, giften, schenkingen, donaties, erfenissen, adoptiebijdragen en de opbrengst van pension en winkel. Stichting Zwerfdier bestaat inmiddels meer dan 40 jaar en is een begrip in Alkmaar.

Cookieinstellingen