AZ zakt naar 4e plaats Eredivisie na verlies tegen Feijenoord

ALKMAAR – Stond AZ na vorig weekend nog alleen op de eerste plaats van de Eredivisie, na een teleurstellende week, waarin achtereenvolgens verloren werd van de Cyprioten van Apollon Limasol en vervolgens van Feijenoord zijn de Alkmaarder buiten de top-3 gevallen en staan nu vierde.

Tegen het Feijenoord van Arne Slot had AZ bij winst goede zaken kunnen doen. Maar ondanks een 1-0 voorsprong door een doelpunt in de 26e minuut van Jens Odgaard zat een overwinning de gehele wedstrijd niet in. De 1-0 voor AZ was eigenlijk al tegen de veldverhouding, en na de gelijkmaker (vanaf 11 meter, vijf minuten na de openingstreffer) domineerde Feijenoord in het Afas Stadion.

De dominantie kwam ook in de stand tot uitdrukking toen in de 56e minuut Szymanski voor de 1-2 zorgde. De klus werd uiteindelijk afgemaakt door Danilo Pereira da Silva met vanaf grote afstand de bal met  precisie in de kruising schoot.

Door de verloren topper tegen Feyenoord zijn de Alkmaarders dus hun koppositie kwijt. Voor hoe lang? Komende zondag wacht Excelsior… ook Rotterdammers! Maar de wetenschap dat Ajax gisteren in de Arena het team van Marinus Dijkhuizen met 7-1 liet afdruipen moet AZ toch het vertrouwen geven dat er daar in Kralingen wat te halen is.

Klik HIER voor de interview na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws.