Vijf Alkmaarse kinderen in hoofdrol theatervoorstelling Mensenkinderen

Foto: Jenneke Boeijink

ALKMAAR РOp zaterdag 10 december gaat op locatie aan Drechterwaard 16 in Alkmaar de theatervoorstelling Mensenkinderen van Doris Vervuurt bij productiehuis Hollandse Luchten in premi̬re. Voor Mensenkinderen vroeg zij vijf kinderen uit de regio om mede-maker te worden van een voorstelling die de aannames die volwassenen hebben over hoe de wereld in elkaar zit, liefdevol overboord zwiept.

Over de voorstelling
Onze kindertijd lijkt te bestaan uit een eindeloze zee van tijd, waarop je spelend en zorgeloos rond kan dobberen. Maar ieder mensenleven kent een wonderbaarlijk en verwarrend kantelpunt, waarop onbevangenheid wordt verdrongen door behoedzaamheid. Waarop de eindeloze stroom aan vragen die je eerst nog stelde, ineens antwoorden van je verlangen. Het volwassen leven dient zich in kleine, onregelmatige porties aan.

In Mensenkinderen nodigen vijf kinderen je uit een niemandsland binnen te gaan. Een dromerige plek, waar mooie dingen ook een scherp randje kunnen hebben en waar verschillende mensenkinderen elkaar ontmoeten. Ze kijken naar je. Wat zien zij? En wat zie jij? Zie je wie je was? Wie je niet meer bent? En waar ontmoeten jullie elkaar?

Theatermaker en regisseur Doris Vervuurt werd geboren in 1999 en staat zelf op het hellend vlak van volwassenheid. Zij vroeg Mila, Boaz, Tristan, Fiene en Tijn om mede-maker te worden van Mensenkinderen. De verbeeldingskracht en verhalen van de kinderen vormden een onuitputtelijke inspiratiebron voor deze voorstelling die met een liefdevolle zwieper alle aannames over hoe de wereld in elkaar zit overboord gooit.

Mensenkinderen is een sprookjesachtige voorstelling voor volwassenen, met prachtige kostuums en mooie muziek, gespeeld door kinderen uit Alkmaar!

Mensenkinderen is van 9 t/m 16 december te zien in Alkmaar. Voor meer informatie en tickets: www.hollandseluchten.nl/mensenkinderen.

Cookieinstellingen