Juffenballet (6+) in TAQA Theater De Vest

Foto: TAQA Theater De Vest

Op zondag 18 december om 14:30 speelt de voorstelling Juffenballet (6+) in TAQA Theater de vest in Alkmaar. Juffenballet is een voorstelling voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een spannend liedje.

Juffenballet was een hit in 2020, maar kon de tournee helaas niet afmaken door de corona lockdown. In het najaar van 2022 komt de voorstelling op veler verzoek terug naar de theaters!

De geheime wereld achter het schoolbord
De schooljuf. Een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe? Wat is het geheime leven achter het schoolbord?

In Juffenballet blijkt de koffiekamer een portal naar een andere wereld. In de maneschijn ontmoet een stel juffen elkaar op een open plek in het bos. Ze gebruiken het huiswerk om een fikkie te stoken, dansen wild en uit de maat en brouwen mengsels en geniepige plannetjes. Plannetjes om de schooldirectrice, een oude hippie met flowerpoweridealen, van de troon te stoten. Ze willen de school vernieuwen met strakke regels en prestatiedruk. Een strijd tussen vrijheid en orde barst los. Maar dan komt er een nieuwe juf. Kan zij de boel redden?

René Geerlings over Juffenballet
“Als je 6 jaar bent, draait de wereld vooral om jezelf. Je vraagt je weinig af over het leven van anderen. Vooral als ze volwassen zijn. Juffenballet geeft een fantasievolle inkijk in de wereld achter het schoolbord. Het leven van de juf is tegenwoordig al lang geen sprookje meer. Hoog tijd dus voor een gul en wild avontuur rondom deze voor iedereen “o zo belangrijke” figuur. Ook vind ik het belangrijk om de kracht van verbeelding te laten zien in een tijd van marktwerking en prestatiedruk.“

Juffenballet in Alkkmaar:

  • Locatie: TAQA Theater de vest, Canadaplein 2, 1811 KE Alkmaar
  • Aanvang: 18 december om 14:30
  • Entree: vanaf €15
  • Tickets: www.theaterdevest.nl.
Cookieinstellingen