Vijf jaar Buurderij Alkmaar

Foto: Buurderij Alkmaar

ALKMAAR – Buurderij Alkmaar viert dinsdag 13 december haar eerste lustrum met een aanschuifdiner bij Vers Eten & Drinken, met live muziek van pianist Henk Greven.

Al sinds 2017 is Buurderij Alkmaar een platform voor lokale boeren en ambachtelijke producenten. In vijf jaar tijd is de Buurderij een plek geworden waar gelijkgestemden elkaar ontmoeten. Waar mensen elkaar inspireren om een balans te vinden tegenover de massa- en overconsumptie.

Het diner is inmiddels uitverkocht.

Buurderij Alkmaar maakt de foodketen zichtbaar en belicht de stappen om te laten zien waar ons eten vandaan komt. Dat doen we door de Buren te laten ontmoeten en kennismaken met onze producenten en transparant te zijn over de werkwijze en de herkomst van producten en ingrediƫnten. We staan ervoor om eerlijke producten van hoge kwaliteit aan onze Buren te kunnen bieden, rechtstreeks van de boer. En zo een bijdrage te leveren aan het lokaal en verantwoord produceren en consumeren van voedsel. Zo kan er uiteindelijk een duurzaam voedselsysteem ontstaan.

Met de aankoop op de Buurderij ondersteun je onze boeren en producenten die het op een eigen wijze anders proberen te doen, dat verdient zoveel respect.

Streekmarkt
Ook organiseert Buurderij Alkmaar een heuse streekmarkt. Veel van de producenten zijn aanwezig en overal zijn proeverijtjes. Zondag 15 januari bij het UPfest, van 11:00-17:30 in de Grote Kerk Alkmaar. De toegang is gratis.

Cookieinstellingen