Eerste Streekmarkt Buurderij Alkmaar zondag 15 januari in Grote Kerk

Foto: Buurderij Alkmaar

ALKMAAR – Weten waar je eten vandaan komt. Steeds meer mensen doen hun dagelijkse boodschappen met oog voor mens en milieu. Buurderij Alkmaar zorgt online voor de mogelijkheid om direct uit de streek te kopen. Met de allereerste Streekmarkt op zondag 15 januari ontdek je nu ook live op één plek verse groenten van Heemskerkse bodem, Alkmaarse frisdrank van waterkefir en eerlijke chocolade uit Warmenhuizen.

Tijdens de dagmarkt op duurzaamheidsfestival UPfest worden unieke lokale producten door de makers zelf aangeboden.

Positieve impact
Lokale boeren en makers zijn op de Streekmarkt van de Buurderij de hele dag aanwezig om te laten proeven en vragen te beantwoorden.

Uitvoerder van Buurderij Alkmaar Patrick de Cock; “Voor UPfest hebben we 20 lokale producenten verzamelt om de laten zien hoeveel moois er om de hoek wordt geproduceerd. Wat de ontmoeting met lokale boeren zo bijzonder maakt is dat ze vol enthousiasme vertellen over hun manier van verantwoorde voeding produceren. Het directe contact tussen boeren en hun buren zorgt ervoor dat zo’n streekmarkt een plek vol positieve energie is.”Proef de streek
Start de dag met een glas verse appelsap van Appel van Opa van Noord- Hollandse boomgaarden en frisse yoghurt van Zorgboerderij Klomphoeve uit Egmond aan de Hoef. De groentela vul je met juweeltjes uit de Alkmaarse moestuin van Puur Natuur, het Voedselbos in Stompetoren van Heer Ikigai en De Duintuin uit Heemskerk. Meer weten over zelf duurzaam groenten en fruit telen? Laat je informeren door de pachters van Herenboeren Duinstreek en Land van ons. Jezelf verwennen kan met zepen van biologische oliën en etherische oliën van De Amsterdamsche Zeepfabriek en bonbons van Bon Bol Chocolade van de Chocolatemakers uit Wamenhuizen.

Neem een kijkje in de keuken bij Neder. Met haar jonge equipe richt dit restaurant zich op het vinden en vieren van de smaken van Nederland. Max van Aard’g vertelt alles over de sprankelende Alkmaarse frisdrank met waterkefir en kombucha. De Keuken van het Ongewenste Dier geeft je stof tot nadenken met haar producten van maatschappelijk ongewenste diersoorten, zoals de kroket van de Schipholgans en de ‘My Little Pony Burger’. Aankopen neem je mee naar huis in je Biobee’s katoenen groente en fruitzakken, gemaakt in de zero-wast winkel in Koedijk.UPfest
De eerste Streekmakt van de Buurderij draait van 11.00 tot 17.30 op zondag 15 januari in de Grote Kerk in het centrum van Alkmaar. Toegang tot de markt en het UPfest festival is gratis. UPfest is een duurzaamheidsfestival voor het hele gezin met theater, kunst, workshops, lezingen, films en groene activiteiten. Kijk op www.upfest.nl voor alle aanwezige producenten op de Streekmarkt en het festivalprogramma.

Cookieinstellingen