Langer verkeersoverlast Friesebrug

Fraai? Wat je niet ziet, is betonschade.
Foto: commons.wikimedia.org

De Friesebrug zou na dit weekeinde weer helemaal open zijn. Vergeet het maar. Er is betonschade, dus de verkeersoverlast duurt een week langer.

Tijdens de op 10 januari begonnen werkzaamheden aan de brug – een van de belangrijkste toegangspoorten tot de binnenstad – is een inspectie verricht aan de onderdelen die onzichtbaar zijn wanneer de brug in gebruik is. Daarbij is er een schade geconstateerd aan de betonconstructie in de kelder, die tijdens deze werkzaamheden meteen wordt meegenomen.

Hierdoor lopen de werkzaamheden uit en blijft de brug tot vrijdag 6 februari voor de helft afgesloten voor al het verkeer. Uit deze controle is ook gebleken dat er betonschade is op het rijdek. Daarom wordt die meteen gerepareerd.

Omleidingsroute

Verkeer dat  de stad uit gaat,, kan gewoon over de Friesebrug rijden. Verkeer de andere kant op wordt ter plekke omgeleid met behulp van gele borden. Verkeersregels leiden het openbaar vervoer in goede banen. Fietsers en voetgangers wordt geadviseerd om via de Ringersbrug het Noordhollands Kanaal te passeren.

 

Reacties

Cookieinstellingen