Alkmaar Pride kent climax tijdens zonovergoten Canal Parade

ALKMAAR – De hele afgelopen week stond Alkmaar in het teken van de 14e editie van Alkmaar Pride., dit keer met als thema ‘Pride Unite’. Het onbetwiste hoogtepunt van de week was traditiegetrouw de Canal parade. Een bonte stoet van maar liefst 25 boten trok door de grachten in het centrum van Alkmaar, waar duizenden mensen ze met gejuich en applaus begroetten.

Tijdens de kleurrijke en feestelijke Canal Parade was weinig meer te merken van de spanningen rond Alkmaar Pride die afgelopen week zelfs de landelijke pers haalden, zoals het beschadigen en vernielen van regenboogvlaggen en het vernielen van de expositie met portretten van intersekse mensen bij het station, waarvoor inmiddels een verdachte, een 34-jarige Alkmaarder, is aangehouden.

Burgemeester Anja Schouten voorop in de Canal parade

Dat dit soort acties het thema ‘Pride Unite’ niet konden ondermijnen bleek zaterdagmiddag. Heel Alkmaar was veranderd in een feestende verenigde massa mensen, zowel aan boord van de boten, waaronder ook burgemeester Anja Schouten, als op de kades.

De redacteuren van AlkmaarNieuws stonden ook op de kade en maakte een uitgebreide beeldimpressie. Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor de filmimpressie van NieuwsNL-redacteur Charles Duijff.

Hieronder een selectie uit de fotoserie van NieuwsNL-redacteur Wim Meijer. Klik HIER voor de complete fotoserie (circa 120 foto’s).

Cookieinstellingen