Vernieuwing station

Hijsen bij station.
Foto: eigen foto

Treinen rijden er niet, maar toch is het nu druk bij station Alkmaar. Iedereen wil zien hoe de drie delen van de staalconstructie voor de nieuwe traverse met perronopgangen over de sporen op zijn plek wordt gehesen met twee hoge kranen.

Het zwaarste deel van de traverse weegt 116 ton en is 30 meter lang. Het is rond 9.30 uur begonnen en duurt tot ongeveer 12 uur. Voor de vele belangstellenden zijn speciale ‘kijkzones’ ingericht.

De brede, lichte traverse verbindt straks het centrum van de stad met de noordelijke wijken te beginnen met de Bergerhof. Ook de roltrappen en de liftschachten, die het nieuwe station zeer toegankelijk maken, krijgen vandaag en morgen hun plek. De grootscheepse vernieuwing moet 2015 klaar zijn. De tochtige reizigerstunnel onder de sporen door kan dan worden afgesloten.

Bussen

De werkzaamheden hebben, zoals we vorige week aankondigden, wel gevolgen voor het treinverkeer. Reizigers moeten omreizen of gebruik maken van NS-bussen. De extra reistijd bedraagt circa 30 minuten. Vandaag en morgen zondag rijden er geen treinen tussen Uitgeest, Alkmaar  en Heerhugowaard. Snel- en stopbussen zijn de vervangers.

Doorgaande reizigers tussen Den Helder/Heerhugowaard en Amsterdam/Haarlem kunnen via Hoorn en Amsterdam Sloterdijk reizen; tussen Hoorn en Haarlem r via Amsterdam Sloterdijk.

Voor actuele gegevens, kijk op www.ns.nl.

Zo moet het nieuwe station er gaan uitzien.
Zo moet het nieuwe station er gaan uitzien.

Reacties

Cookieinstellingen