Tim Meijer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Foto: JJFoto - aangeleverd Gemeente Alkmaar

ALKMAAR – De Alkmaarse tandarts T.L. Meijer werd tijdens zijn afscheidsreceptie in het Fallon Hotel verrast door burgemeester Anja Schouten met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Tim Meijer is al ruim 40 jaar tandarts in Alkmaar. Eerst met een praktijk aan huis aan het Kennemerpark, later in de Emmastraat. Ook behandelde hij patiënten op locatie, zoals in de gevangenis en in verzorgingstehuizen. Zijn insteek daarbij was dat iedereen recht had op goede en professionele tandheelkundige hulp. Gelijke zorg voor iedereen, met gelijke materialen, mobiel of niet mobiel, particulier verzekerd, Ziekenfondspatiënt of niet verzekerd. Binnen zijn normale baan, had hij altijd oog voor mensen die het wat minder breed hadden. Zo maakte hij wel gratis gebitten voor mensen die het niet konden betalen of ‘vergat’ hij een rekening te sturen. Ook zamelde hij gouden kronen in die na een behandeling overbleven. Deze waren voor het Rode Kruis, die met de opbrengst daarvan onder andere projecten in Haïti steunde. Eén van de Alkmaarse instanties waar hij gedurende zijn loopbaan veel voor heeft gedaan, is de voedselbank. Hij zetten een grote inzamelingsactie op en deed gratis controles voor gezinnen die gebruik maakten van de voedselbank.

Maatschappelijk betrokken
De maatschappelijke betrokkenheid van Tim Meijer bleef niet beperkt tot mooie woorden. Hij was onder andere op vrijwillige basis actief in diverse organisaties, zoals de Tandheelkundige Vereniging John Tomes, de Kring Alkmaarse Tandartsen, de Ronde Tafel 6 en de Lionsclub Alkmaar. Hij was oprichter van de Studieclub Noord-Holland Noord en mede oprichter van de opleiding tot tandartsassistente aan het Alkwaar College (nu Horizon College). Verder was hij visiteur voor de Associatie Nederlandse Tandartsen en Fellow of the Internationaal College for Dentists. Die eer wordt toegekend aan tandartsen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het beroep en hun gemeenschap. Een tandarts met zo’n een fellowship mag de letters FICD achter zijn/haar naam te zetten.

Geridderd
Binnen zijn werk heeft Tim Meijer zich altijd op bijzondere wijze ingezet voor zowel de (verbetering van de) tandheelkundige zorg als voor mensen in nood. Hij was niet alleen tandarts en implantoloog, maar bovenal een mens. Voor al zijn verdiensten is de heer Meijer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Cookieinstellingen