Kerstavond: Code geel wegens zware windstoten; opnieuw druk op ‘Cliffs of Noord-Holland’

Foto: IJmond Nieuws

NOORD HOLLAND – Het KNMI waarschuwt vandaag in het westen van het land voor zware windstoten en heeft voor de provincie Noord-Holland code geel afgegeven. De weerswaarschuwing geldt ook voor Zuid-Holland en het Waddengebied en geldt tot halverwege de avond.

(bron: ANP – KNMI / beeld: IJmond Nieuws)

Aan zee komen windstoten van rond de 90 kilometer per uur voor, verder landinwaarts zijn ze 75 tot 80 kilometer per uur. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden. In de loop van de avond neemt de wind wat af, aldus het KNMI.

De weerswaarschuwing ligt overigens in het verlengde van een toch al stormachtige week. Afgelopen donderdag zorgde de storm Pia al voor de nodige overlast die met name op de Noord-Hollandse stranden is terug te zien, zoals bij Heemskerk en Egmond aan Zee, waar de zandafslag een soort ‘kliffen’ heeft gecreëerd waarbij het goed ‘uitkijken geblazen’ is, omdat de nieuwegevormde steile hellingen soms ook best gevaarlijk kunnen zijn. Niet voor niets werd na de storm Pia het strand bij Egmond aan Zee dan ook afgesloten voor bezoekers.

IJmond Nieuws maakte onderstaande beeldimpressie van strand Heemskerk na storm Pia:

Cookieinstellingen