Uittip voor de kerstvakantie (en daarna): het grootste Beatlesmuseum ter wereld vind je in Alkmaar

ALKMAAR – Wie denk aan het grootste Beatlesmuseum ter wereld denkt niet meteen aan Alkmaar. Liverpool lijkt daarvoor wel de meest voor de hand liggende stad. En ook Hamburg, de stad waar het voor ‘The Fab Four’ ooit begon met optredens in Club Indra, zou er prima voor in aanmerking komen. Toch vind je dus de het grootste aantal vierkante meters Beatlesgekte in de Noord-Hollandse Kaasstad.

Elvis Museum
En de Beatles vormen niet het enige stuk popgeschiedenis binnen de muren van het nog immers groeiende museum in Alkmaar Culturele Hoek. Sinds december 2021 is ook de volledige collectie van het voormalige Elvis Museum, in 60 jaar tijd verzameld door  John en René Vis, te zien in Alkmaar.

Zeezendermuseum
En ook daarmee is het verhaal van het Alkmaarse museum van oprichter Azing Moltmaker nog niet compleet, want ook sinds twee jaar is de geschiedenis van de Zeezenders terug te zien in het Alkmaars museum. Het Zeezendermuseum herbergt onder andere een collectie van perfecte modellen van originele zeezendschepen die zijn gebouwd door Hans Hettelder. Zo kun je onder andere de modellen zien van de schepen van Veronica, Mi Amigo en Radio Noordzee.

2023 bijzondere jaar voor Beatles
Voor Beatlesfans is 2023 toch wel een bijzonder jaar geweest. En dan denke we vooral aan het uitkomen van vermoedelijk toch wel het allerlaatste nummer van de Beatles, waarin ook daadwerkelijk alle Beatles te horen zijn. Het nummer Now and Then werd in 1978 door John Lennon geschreven en ingezongen. En nu, na al die jaren, is het met behulp van AI voltooid en uitgebracht.  Hieronder een reportage van hoe e.e.a. tot stand kwam:

‘drie in één’ museum  de gedroomde uittip aan het einde van het jaar
Dat het Beatles-, Elvis- en Zeezendermuseum voor velen onder ons een unieke trip down Memory Lane is mag duidelijk zijn. En daarmee past een bezoek aan het museum perfect in deze tijd van het jaar, waarin volop wordt teruggeblikt. In dat terugblikken blijkt altijd weer veel verder te gaan dan alleen tot het afgelopen jaar. Neem alleen al de Top-2000. Ieder jaar is die tijdloze hitlijst weer een succes. En ook die lijst is een stuk onuitwisbare popgeschiedenis. Net als het Beatles-, Elvis- en Zeezendermuseum.

Klik HIER voor meer informatie en de openingstijden van het Beatles-, Elvis- en Zeezendermuseum. Hieronder nog enkele foto’s van het bezoek van Z-media aan het museum met eigenaar en oprichter Azing Moltmaker:

Cookieinstellingen