112

Burgemeester neemt maatregelen na drie explosies op een dag

Foto: Inter Visual Studio

ALKMAAR – De burgemeester van Alkmaar heeft gisteravond, naar aanleiding van de explosiegolf van de afgelopen dagen, besloten om een pand aan de Ruusbroechof te sluiten en camera’s op te hangen op de Mesdaglaan. Burgemeester Anja Schouten laat het niet bij deze maatregelen, de andere maakt zij later bekend.

(bron: NH)

De gemeente benadrukt dat de bewakingscamera’s aan de Mesdaglaan niet alleen het gevoel van veiligheid voor de bewoners kan versterken, maar ook kunnen helpen bij strafrechtelijk onderzoek.

De eerste explosie was maandag iets na vier uur ’s nachts op de Ruusbroechof in de wijk Overdie. Later die dag, om half acht en half negen ’s avonds, waren er explosies op de Mesdaglaan in De Hoef en de Olieslagerstraat in de wijk De Mare. Op de Ruusbroechof en in de Olieslagerstraat waren al eerder explosieven afgegaan. In de laatstgenoemde straat werden al camera’s geplaatst en een woning gesloten.

Verdachten in beeld
Gisteravond deelde Opsporing Verzocht camerabeelden waarop was te zien hoe een verdachte twee explosies afstak. Het programma roept mensen op om zich te melden als ze meer weten of de verdachte hebben gezien.

Cookieinstellingen