Tim uit Hoofddorp fietst 5000 kilometer door Amerika voor dochtertje met Ushersyndroom

Foto: Aangeleverd

HOOFDDORP – Tim Schroeder is vader van Eleyna, een 7-jarig meisje met het Ushersyndroom, een zeldzame genetische aandoening die leidt tot doof- en blindheid. Hij gaat een indrukwekkende uitdaging aan om aandacht te vragen voor deze ziekte en geld in te zamelen voor medisch onderzoek. Op 7 maart begint hij samen met een vriend aan een fietstocht van 5000 km langs de Southern Tier fietsroute, van San Diego naar Jacksonville. De tocht moet binnen 45 dagen worden voltooid. Het streefbedrag is 50.000 euro.

Het Ushersyndroom is een genetische aandoening die zowel gehoor- als gezichtsverlies veroorzaakt. Eleyna, de 7-jarige dochter van Tim Schroeder, is hiermee geboren. Momenteel draagt ze gehoorapparaten, maar haar gehoor zal naar verwachting verder verslechteren en haar zicht zal vanaf ongeveer haar 10e levensjaar ook geleidelijk afnemen.

“Dit is iets waar ik me niet bij kan neerleggen,” zegt Tim Schroeder. “Daarom wil ik met deze fietstocht niet alleen meer bekendheid geven aan het Ushersyndroom, maar ook geld inzamelen voor Stichting Ushersyndroom, die zich inzet voor medisch onderzoek dat hopelijk tot behandeling zal leiden.”

Tim Schroeder heeft bewust gekozen voor de Southern Tier fietsroute door Amerika om een breder publiek te bereiken. “Het is een afstand die hopelijk indruk maakt,” zegt hij. “Bovendien denk ik dat Amerika een goed land is om de lokale bevolking mee te krijgen in ons verhaal.”
Om de tocht mogelijk te maken, heeft Tim Schroeder de steun van zijn vader en een vriend. “Mijn vader ondersteunt ons door een auto te huren en ons tot aan Houston te begeleiden. Daarna neemt een vriend het stokje over,” zegt hij. “Dit zou ons zeker helpen gezien de beperkte faciliteiten over een lang gedeelte van de route.”

Donaties
Tim Schroeder roept op tot steun en donaties vanuit de gemeenschap om zijn doel te bereiken. “Elke bijdrage, groot of klein, helpt bij het realiseren van onze missie om het Ushersyndroom onder de aandacht te brengen en te strijden voor een behandeling,” voegt hij toe.

Doneren kan via de link Fight against deafblindness

Het is de tweede keer dat Tim een fietstocht voor dit doel aflegt. Tim heeft eerder in 2022 een fietstocht afgelegd vanaf zijn huis naar Alicante en haalde daar toen 25.000 euro mee op.

Cookieinstellingen