112

Vrouw uit Bergen slachtoffer bankhelpdeskfraude; totaal ruim 6.000 euro buitgemaakt

BERGEN – Een 71-jarige vrouw uit de gemeente Bergen is slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. De dader (of daders) slaagde erin om ruim zesduizend euro buit te maken. De vrouw die geld het geldt van de bankrekening opnam is vastgelegd op camerabeeld. De politie vraagt nu getuigen: wie kent deze vrouw?

Op 8 januari 2024 omstreeks 14.30 uur werd het slachtoffer gebeld door een vrouw die zich voordeed als een medewerker van de senioren helpdesk van de bank. De zogenaamde bankmedewerkster vertelde haar dat een groot geldbedrag was overgemaakt naar het buitenland. De bank zou deze overboeking geblokkeerd hebben. Voor de veiligheid moest mevrouw haar bankpas aan een andere bankmedewerker afgegeven. Deze persoon zou langskomen.

Haar bankpas inclusief pincode zijn vervolgens door een onbekende vrouw opgehaald. Ook haar telefoon gaf zij af om uit te lezen welk virus geïnstalleerd zou zijn. Vervolgens werden grote bedragen van de rekening van de 71-jarige vrouw afschreven. Zo werd er onder andere met haar bankpas afgerekend bij een elektronicazaak aan de Noorderkade in Alkmaar. De vrouw die betaalde met de bankpas van het slachtoffer werd vastgelegd op camerabeeld. Er werd in totaal ruim 6.000 euro buitgemaakt.

Signalement verdachte
De vrouw is licht getint, heeft lang, zwart krullend haar en draagt lange nagels en heeft lange wimpers. Ze draagt een donkerkleurige jas met bontkraag van het merk Canada Goose.

Vragen

  • Herkent u deze vrouw? Ze draagt lange nagels en heeft lange wimpers
  • Herkent u zichzelf in de beelden? Meldt u z.s.m. bij de politie
  • Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie via bijgaand tipformulier of telefonisch via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2024006756

Cookieinstellingen